- 4 bucÄČi fripturÄ de porc / pui pregÄtite ĂŽn prealabil;
- 50 gr. mÄsline asortate;
- 1 ceapÄ roČie;
- 6 felii mari de gogoČari la oČet;
- 1 lingurÄ cu muČtar (clasic);
- sare Či piper dupÄ gust;
- 1 lingurÄ ulei de mÄsline;
- frunze de busuioc pentru decor (opČional).
Pentru ĂŽnceput spÄlÄm bine cartofii Či ĂŽi punem la fiert (ĂŽntr-o oalÄ ĂŽncÄpÄtoare, cu apÄ uČor sÄratÄ cât sÄ-i acopere). Când au fiert suficient (se pÄtrund uČor cu furculiČa) ĂŽi scurgem de apÄ Či ĂŽi lÄsÄm sÄ se rÄcoreascÄ.
Ăntre timp, pregÄtim celelalte ingrediente.
CurÄČÄm mÄslinele de sâmburi, tÄiem ceapÄ fideluČÄ, carnea Či cartofii ĂŽn bucÄČi cât o ĂŽnghiČiturÄ Či gogoČarii felii mai mici.
AmestecÄm iar dacÄ este necesar condimentÄm cu sare Či piper.
AdÄugÄm uleiul Či muČtarul Či amestecÄm din nou.
OrnÄm cu frunze de busuioc proaspÄt.
Servim cu poftÄ
