Ingrediente biscuiti:
250 gr faina
150 gr zahar
125 gr unt moale
60 gr cacao
1 ou
4 gr praf de copt
3 gr bicarbonat de sodiu
200 ml lapte batut
1 lingura esenta de vanilie
1 varf cutit de sare
Ingrediente crema de piersici:
300 ml lapte
350 gr jumatati de piersica din compot
63 gr amidon de porumb
2 galbenusuri
75 gr zahar
1 varf cutit de sare<br/><br/> Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem. Adaugam in crema de unt, alternativ, amestecul de faina cu cacao si lapte batut. mixam pana cand aluatul este complet omogenizat. Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia intr-o punga pentru ornat si formam in tava tapetata cercuri de aluat sau ce alte forme doriti cu diamatru de 5 cm. Trebuie sa lasam intre biscuiti o distanta de cativa cm deoarece in timpul coacerii aluatul se va extinde. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru fix 10 minute. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca complet.
Crema de piersici: Scurgem piersicile bine si le punem in bolul blenderului. Adaugam laptele si le pasam pana obtinem o compozitie fina. Amestecul obtinut se incalzeste la foc mic. Intr-un bol separat, mixam galbenusurile, sarea, amidonul, zaharul si 2-3 linguri din amestecul de lapte cald. Turnam laptele ramas peste mixul de galbenusuri. mixam pana la omogenizare. Punem crema inapoi in cratita, si o fierbem la foc mic pana se intareste (10-15 minute). Amestecam continuu. Cand este gata oprim focul, si acoperim suprafata cremei cu folie de prospetime ca sa nu se usuce. Lasam crema sa se raceasca complet.
Asamblare: Punem crema intr-o punga pentru ornat si distribuim uniform crema, intr-un strat generos, pe jumatate din biscuitii pufosi. Ii acoperim cu restul de biscuiti ramasi si ii presam usor. <br/><br/>
Biscuiti cu crema de piersici
Biscuiti cu crema de piersici
- Fişiere ataşate
-
- wp_20160317_15_10_32_pro.jpg (94.41 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_14_14_pro.jpg (33.9 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_16_34_pro.jpg (49.84 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_16_57_pro.jpg (40.51 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_20_15_pro.jpg (66.91 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_20_46_pro.jpg (88.36 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_22_03_pro.jpg (73.82 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_36_17_pro.jpg (84 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160317_15_40_05_pro.jpg (52.07 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_06_40_pro.jpg (35.74 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_12_12_pro.jpg (69.05 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_13_27_pro.jpg (41.78 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_15_17_rich.jpg (61.7 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_16_48_rich.jpg (59.33 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_17_20_rich.jpg (67.24 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_18_52_rich.jpg (53.11 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_11_27_02_rich.jpg (50.23 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_12_03_13_pro.jpg (56.4 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_12_11_42_pro.jpg (91.89 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_12_13_03_pro.jpg (98.05 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- wp_20160318_12_14_29_pro.jpg (93.43 KiB) Vizualizat de 557 ori
-
- img_9668.jpg (65.45 KiB) Vizualizat de 557 ori
Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori