Pagina 1 din 1

Supa de tascute

Scris: 03/09/2018 11:14
de dalia_trifa
Ingrediente:
1 ceapa,
1 lingurita de boia de ardei dulce,
200g smantana,
3 linguri ulei
,frunze de marar verde,
sare sau delikat.
Aluat:
2 oua,
faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca pentru taitei(cam 200gr faina).
Umplutura
:250 g branza de vaca dulce(scoaca),
un praf de sare
,1 ou.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert.Intre timp faci aluatul(patura) din oua si faina si il intinzi cu sucitorul ca foaia pentru taitei.Branza de vaci se amesteca cu sarea si oul si se pun gramajoare de branza pe jumatate de aluat iar cealalta jumatate de aluat se pune peste prima parte de aluat.Se taseaza cu mana si se taie cu pintenul(o ustensila ca un cutit cu model zimtat pe margine) in patratele sau romburi .Cand incepe supa sa dea in fiert pui romburile cu branza si le lasi sa fiarba 10 minute la foc mic ca sa nu se sparga romburile si sa nu se imprastie branza.Condimentezi cu sare sau delikat si pui smatana si mararul tocat fin.Mai lasi 1 minut sa fiarba.