Pagina 1 din 1

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Scris: 09/07/2018 11:16
de andraconstantinescu
250 g zahar
250 g biscuiti cu unt
130 g unt
550 ml frisca lichida indulcita
200 g ciocolata alba
1 caisa pentru ornat
Diametru tava: 20 cm
1,1 kg caise
Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie.
Untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se asaza intr-o forma de copt pentru tort cu inel detasabil.
Se mixeaza 200 ml frisca si se amesteca cu sosul de caise, apoi se toarna peste biscuiti, se niveleaza si se introduce platoul la congelator pana cand ingheata bine compozitia.
Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida si se lasa sa se raceasca.
Se scoate tortul din forma si se asaza pe un platou.
Se mixeaza frisca ramasa (250 ml) si se amesteca apoi cu ciocolata topita. Se orneaza tortul, dupa preferinta, cu aceasta crema si cu bucatele de caisa si se introduce din nou in congelator.