Pagina 1 din 1

Sufleu de brocoli

Scris: 08/07/2018 09:07
de abetina
-1 buchet de brocoli
-5 oua
-400 gr sunca Praga
-350 gr cascaval
-400 gr smantana cu grasime 30%
-1/4lingurita piper macinat
-1 lingurita ierburi aromate
-1 lingurita sare
-1 rosie
Pentru garnitura:
- gogosari in sos de bulion si mustar

Se rup buchetele de brocoli si se pun la fiert cu apa si sare, se fierb cam cinci minute, dupa ce incepe apa sa clocoteasca, apoi se opreste focul, se clatesc si se asaza intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se taie sunca in bucatele mici si se presara peste brocoli.
Se pun ouale intr-un vas, peste oua se adauga sare, piper macinat, ierburi aromate, se omogenizeaza, se adauga smantana si se continua omogenizarea, apoi se toarna compozitia in tava peste brocoli, se adauga cascaval ras, o rosie felii pentru ornare si se da tava la cuptorul inclazit pentru circa 40-50 minute. Cand se rumeneste frumos, este semn ca este gata si se poate servi alaturi de gogosari in sos.

Sa aveti pofta, dragilor!