Pagina 1 din 1

Dulceata de rubarba, cirese si migdale

Scris: 05/07/2018 11:10
de ladydi
1 kg de rubarbă
1 kg de cirese
2 kg de zahar
2 lamai
1/2 l de apă
200 g migdale

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Spalam rubarba si o tocam cubulete.

Punem apa cu zahărul la fiert.

1 lamaie o feliem. Dupa 10-15 minute, adaugam feliile de lamaie.

Lasam siropul la fiert pana picatura de pe lingura formeaza o margica pe farfurie. Cand consideram ca este gata siropul, scoatem feliile de lamaie si adaugam ciresele. Dupa circa 15 minute adaugam si rubarba. Lasam sa fiarba circa 40 -50 de minute.

Oprim focul, adaugam sucul de la cealalta lamaie si migdalele maruntite.

Turnam in borcane sterilizate si lasam sa se raceasca incet.

Pofta buna!