Cheesecake copt cu cirese

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Cheesecake copt cu cirese

Mesajde momo121 » 16/06/2018 10:32

Pentru blatul de biscuiti
200 g biscuiti oreo ( dar se pot folosi si cei obisnuiti)
60 g unt topit
Pentru crema de branza
200 g branza de vaci
800 g crema de branza (fromage frais)
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
5 linguri cu varf de faina
5 oua mari
esenta de vanilie
Pentru invelisul de cirese:
400 g cirese proaspete
4 linguri cu varf zahar
50 ml apa
1 lingura de amidon
putina zeama de lamaie
Dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.

Pornim cuptorul la 170 grade C.

Pentru crema de branza:

Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.
Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.

Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.

Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.

Pentru sosul de fructe:
Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.

Se serveste rece!
Fişiere ataşate
35390997-2054249934593842-1007055047911014400-n.jpg
35390997-2054249934593842-1007055047911014400-n.jpg (777.9 KiB) Vizualizat de 699 ori
35382918-2054250257927143-3536465815144497152-n.jpg
35382918-2054250257927143-3536465815144497152-n.jpg (535.48 KiB) Vizualizat de 699 ori
35366241-2054253797926789-347918180909318144-n.jpg
35366241-2054253797926789-347918180909318144-n.jpg (616.69 KiB) Vizualizat de 699 ori
35345189-2054253571260145-4401181708381061120-n.jpg
35345189-2054253571260145-4401181708381061120-n.jpg (848.42 KiB) Vizualizat de 699 ori
35333152-2054251311260371-5740445359876866048-n.jpg
35333152-2054251311260371-5740445359876866048-n.jpg (571.85 KiB) Vizualizat de 699 ori
35329375-2054252454593590-2634550621746757632-n.jpg
35329375-2054252454593590-2634550621746757632-n.jpg (734.74 KiB) Vizualizat de 699 ori
35328513-2054253887926780-7512970219678072832-n.jpg
35328513-2054253887926780-7512970219678072832-n.jpg (427.01 KiB) Vizualizat de 699 ori
35303834-2054252077926961-4577968712677588992-n.jpg
35303834-2054252077926961-4577968712677588992-n.jpg (779.36 KiB) Vizualizat de 699 ori
35302414-2054248854593950-5957161820425814016-n.jpg
35302414-2054248854593950-5957161820425814016-n.jpg (511.52 KiB) Vizualizat de 699 ori
35302288-2054248521260650-7285029630900174848-n.jpg
35302288-2054248521260650-7285029630900174848-n.jpg (504.63 KiB) Vizualizat de 699 ori
35301250-2054249547927214-7767716274875924480-n.jpg
35301250-2054249547927214-7767716274875924480-n.jpg (700.82 KiB) Vizualizat de 699 ori
35299514-2054253227926846-1527978750635933696-n.jpg
35299514-2054253227926846-1527978750635933696-n.jpg (776.11 KiB) Vizualizat de 699 ori
35270248-2054248781260624-4055437090161164288-n.jpg
35270248-2054248781260624-4055437090161164288-n.jpg (730.87 KiB) Vizualizat de 699 ori
35268205-2054251137927055-2025393004973391872-n.jpg
35268205-2054251137927055-2025393004973391872-n.jpg (660.79 KiB) Vizualizat de 699 ori
35243324-2054253697926799-240060028709502976-n.jpg
35243324-2054253697926799-240060028709502976-n.jpg (737.2 KiB) Vizualizat de 699 ori
35239003-2054252801260222-3846338943817613312-n.jpg
35239003-2054252801260222-3846338943817613312-n.jpg (766.99 KiB) Vizualizat de 699 ori
35237584-2054253081260194-2051328976739106816-n.jpg
35237584-2054253081260194-2051328976739106816-n.jpg (791.19 KiB) Vizualizat de 699 ori
35237555-2054250994593736-4487070230983475200-n.jpg
35237555-2054250994593736-4487070230983475200-n.jpg (576.87 KiB) Vizualizat de 699 ori
35229386-2054251641260338-3451277788823158784-n.jpg
35229386-2054251641260338-3451277788823158784-n.jpg (596.74 KiB) Vizualizat de 699 ori
35331240-2054248614593974-502415795293257728-n.jpg
35331240-2054248614593974-502415795293257728-n.jpg (453.8 KiB) Vizualizat de 699 ori
Dana

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori