Pagina 1 din 1

Prajitura cu rubarba si cirese

Scris: 16/06/2018 10:24
de momo121
6 oua
1 praf de sare
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 g branza de vaci
esenta de vanilie
300-330 g faina
80 g unt topit si rece
1 plic praf de copt
300 g rubarba curatata si taiate cubulete (2 tije marisoare)
1 mana buna de cirese fara samburi
2-3 linguri zahar brun
Mai intai, separam ouale, galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la incorporarea fiecaruia.
In compozitia rezultata adaugam si branza de vaci, untul topit, vanilia si esenta de vanilie, omogenizam si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam aluatul rezultat intr-o tava mare dreptunghiulara (22-33cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra asezam cubuletele de rubarba si ciresele, presaram zaharul brun (deoarece rubaraba este acra) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pe un gratar, apoi o putem portiona si pudra cu zahar pudra daca se doreste un pic mai dulce!

Pofta buna!