Tort de clatite cu crema de cafea

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
kameluta
Incepator
Mesaje: 32
Membru din: 08/04/2016 07:58
Localitate: Bucuresti

Tort de clatite cu crema de cafea

Mesajde kameluta » 08/04/2016 08:14

Clatite albe:
150 gr faina
250-300 ml lapte
1 oua
30 gr unt topit
1 lingura zahar vanilat
1 lingura esenta de vanilie
1 praf de sare
Clatite negre:
150 gr faina
250-300 ml lapte
1 ou
1 lingura esenta de vanilie
30 gr unt
1 lingura vahar vanilat
3 linguri cacao
1 praf de sare
Crema de cafea:
60 ml lapte
20 ml lichior de cafea (optional)
2 galbenusuri
1 pliculet ness
1 plic de gelatina
4 linguri de zahar
200 ml smantana pentru frisca
Decor:
Ciocolata alba rasa<br/><br/> Clatite negre:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalata.

Clatite albe:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, praful de sare). Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Mi-au iesit 8 clatite negre si 8 clatite albe.

Crema de cafea:

Intr-o craticioara mica trebuie sa punem laptele, 2 linguri de zahar, lichiorul de cafea si pliculetul de ness. Lasam pe foc pana zaharul este topit. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un bol mare mixam galbenusurile de ou cu cele 2 linguri de zahar ramase. Omogenizam. Punem amestecul de lapte peste galbenusuri si amestecam cu o lingura. Punem compozitia in craticioara si o fierbem la bain-marie pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Lasam compozitia in frigider 5 minute. Mixam smantana pentru frisca. Scoatem amestecul de cafea din frigider si adaugam 2 linguri de frisca. Amestecam cu un tel. Adaugam toata frisca si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Lasam 20 de minute la frigider. Scoatem crema si o amestecam energic cu un tel.

Asamblare:

Ungem o clatita neagra cu crema de cafea. Punem deasupra o clatita alba. Asa trebuie sa procedam pana terminam toate clatitele. Daca aveti o forma rotunda de dimensiunea tortului de clatite, puteti sa asamblati tortul de clatite in interiorul formei. Crema este putin moale. Tortul trebuie lasat peste noapte la frigider. Presaram deasupra tortului ciocolata alba rasa.
<br/><br/>
Fişiere ataşate
img_6277.jpg
img_6277.jpg (73.99 KiB) Vizualizat de 1447 ori
img_6291.jpg
img_6291.jpg (79.46 KiB) Vizualizat de 1447 ori
img_6300.jpg
img_6300.jpg (74.3 KiB) Vizualizat de 1447 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori