Pagina 1 din 1

Tavalita cu nuca

Scris: 21/02/2016 12:49
de tudoradragu
Blat

2 oua
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
1 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
1 plic amoniac stins

Sirop

10 linguri apa
5 linguri ahar
2-3 linguri cacao
100 gr unt
nuca macinata 100 gr
<br/><br/> Se bat ouale cu zaharul, pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si amoniacul stins. Se incorporeaza faina mestecand usor cu o paleta. Se pune in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pentru 25-30 minute la 170 grade.

Intre timp pana se coace blatul pregatim siropul, se pun apa, zaharul si cacao la foc pana da in clocot si se leaga. Se da de pe foc si se adauga untul.

Cand blatul este gata se scoate din cuptor, se taie in forma dorita si se toarna cu lingura sirop pe fiecare bucata in parte. Se presara nuca macinata (dupa preferinte se poate orna cu nuca cocos, alune macinate, bomboane, ciocolata, etc.) <br/><br/> Se lasa la racit 1 ora.
Se serveste alaturi de o cafea!

Pofta buna!

Scris: 22/02/2016 11:06
de angela_de
Ce prajiturica buna si clasica, si ce reteta simpla, bine explicata si cu produse necostisitoare si la indemina oricui! =D> =D> =D>

Eu as minca pe loc si dintr-un foc, cel putin 5 - 6 bucati, chiar si fara cafea... :buuun:

Succes la concurs! :peace:

Scris: 24/02/2016 09:35
de lucia_bp
Angela_de...lasa-mi si mie :rugaciune:

Ai dreptate, sunt tare bune :buuun:

=D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

Scris: 10/03/2016 06:53
de mikirafaela
Ce bine arata! :buuun: :buuun: :buuun: Bravo! =D> :flower:

Scris: 14/03/2016 10:35
de nicoleta64
Cu nuca trebuie sa fie delicioasa. :buuun: Am facut-o doar cu cocos. Curand o fac si cu nuca. :roll: