Rillettes

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 22/02/2016 12:09

yafa scrie:Angela, pacat ca n-ai gustat. Multe magazine de delicatessen, cred ca cunosti, au in oferta rillettes de veau, ca si pastrami. Sunt foarte fine. Noi le preferam caci nu au foarte multa grasime adaugata.

Cat despre smaltz vorbesc de cel clar, cel cu carne este mai putin folosit acum. Este mai vintage.


Yafa, merci de info!
Pastrami, dar si BĂźndnerfleisch se gasesc in Ger peste tot, intre timp chiar la Supermarket, dar rillettes de veau, chiar nu am bagat de seama...
Da, Schmalz (smaltz) e grasime klarificata (de porc, gasca, etc, dar si din unt = "Butterschmalz"). Si se gaseste la mine destul de greu...
Dar cel putin in zona in care stau eu, e foarte uzual si chiar aktual "Schmalzfleisch", mai ales din carne de porc, foarte asemanator retetei Luciei...

https://www.google.de/search?q=schmalzf ... kIMg&dpr=1
Si mai exista si Griebenschmalz, o pasta din jumari maruntite/tocate si untura, care se maninca de asemenea rece, pe piine.

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/02/2016 12:46

angela_de scrie:
yafa scrie:Angela, pacat ca n-ai gustat. Multe magazine de delicatessen, cred ca cunosti, au in oferta rillettes de veau, ca si pastrami. Sunt foarte fine. Noi le preferam caci nu au foarte multa grasime adaugata.

Cat despre smaltz vorbesc de cel clar, cel cu carne este mai putin folosit acum. Este mai vintage.


Yafa, merci de info!
Pastrami, dar si BĂźndnerfleisch se gasesc in Ger peste tot, intre timp chiar la Supermarket, dar rillettes de veau, chiar nu am bagat de seama...
Da, Schmalz (smaltz) e grasime klarificata (de porc, gasca, etc, dar si din unt = "Butterschmalz"). Si se gaseste la mine destul de greu...
Dar cel putin in zona in care stau eu, e foarte uzual si chiar aktual "Schmalzfleisch", mai ales din carne de porc, foarte asemanator retetei Luciei...

https://www.google.de/search?q=schmalzf ... kIMg&dpr=1
Si mai exista si Griebenschmalz, o pasta din jumari maruntite/tocate si untura, care se maninca de asemenea rece, pe piine.


:hug: Angela, daca te uiti bine schmalzfleich este exact ca rillette, carnea este in fibre fine amestecate cu grasimea de la fierbere, mai devreme spuneam de schmaltz cu bucati mai mari ,mai grosolane ca e vintage si se gaseste mai greu, cel putin unde stau eu.
Tu stand in Germania, normal ca e uzual, mai ales din porc. Eu vorbeam de un schmaltz pe care il faceau evreii nemti si cei din Europa de est- de unde imi trag originile.
https://en.wikipedia.org/wiki/Schmaltz

Cel cu jumari il cunosc la noi se foloseste la un produs sarat in brutarii.

:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/02/2016 12:51

mikirafaela scrie:Foarte bine arata ce ai facut si tu Elo! :hug: :flower:


Merci Miki :flower: :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 22/02/2016 12:52

Yafa, mai scriu o propozitie, ca altfel ma abat rau de la subiekt si ma ia Lucia cu maturoiul (ca tot a pus Miki poze de curind la Fotografii :P ): tokmai ti-am descoperit minunatul blog =D> =D> =D> si sint incantata!

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 22/02/2016 01:07

Yafa, hai ca sintem de pomina, sper sa nu ne reklame Lucia la Admin :P !
Bunicii din partea tatalui au stat in zona Sucevei, dar erau refugiati de la Cernauti, asa ca Bunica stia face multe mincaruri minunate cu origine evreiasca (gefilte Fisch :vis: :buuun: :vis: ...); unde mai pui ca invatase "profesoara de menaj".
Din pacate, pe vremea cat a trait, nu m-a prea interesat partea de preparare a gastronomicelor... (a murit cand aveam 19 ani :( ), asa ca au ramas numai amintirile "organoleptice", dupa care incerc sa reconstruiesc, cel putin partial, acea parte de trecut :vis:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 22/02/2016 01:21

angela_de scrie:Yafa, hai ca sintem de pomina, sper sa nu ne reklame Lucia la Admin :P !
Bunicii din partea tatalui au stat in zona Sucevei, dar erau refugiati de la Cernauti, asa ca Bunica stia face multe mincaruri minunate cu origine evreiasca (gefilte Fisch :vis: :buuun: :vis: ...); unde mai pui ca invatase "profesoara de menaj".
Din pacate, pe vremea cat a trait, nu m-a prea interesat partea de preparare a gastronomicelor... (a murit cand aveam 19 ani :( ), asa ca au ramas numai amintirile "organoleptice", dupa care incerc sa reconstruiesc, cel putin partial, acea parte de trecut :vis:



:P :P :P citeste si vei intelege...lol....
https://cuisineetplaisir.wordpress.com/ ... ilte-fish/
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 22/02/2016 07:16

Ca tot veni vorba ... uite o gustare autentic ardeleneasca...se poate face cu slanina afumata, dar si cu jumari

Pasta din slaninuta
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... nuta-5532/

Ma bucur sa va citesc comentariile...asa aflam tot felul de informatii pe care nu le stiam sau pe care ni le aducem aminte :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Mesajde gaby_d » 22/02/2016 07:48

Arata minunat ce ai facut tu aici!
Lucia, apreciez enorm toata munca ta, chiar daca te citesc "din umbra" :)))

Rar vad in lumea culinara asa preparate. Bravo!
:hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/02/2016 01:59

gaby_d scrie:Arata minunat ce ai facut tu aici!
Lucia, apreciez enorm toata munca ta, chiar daca te citesc "din umbra" :)))

Rar vad in lumea culinara asa preparate. Bravo!
:hug:



:master: :master: :master: :blushing: :blushing: :blushing:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 8 vizitatori