Pagina 1 din 1

Prajitura cu nuca Sumegi

Scris: 05/02/2016 11:43
de gicuta69
Blat:
4 albusuri
125 g zahar
100 g miez de nuca macinat
o lingura de faina
un praf de sare
Crema;
4 galbenusuri
un ou
125 g zahar
25 g cacao
125 g unt 82% grasime
1/2 fiola.esenta vanilie
un praf de sare
Glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 g unt
3 lg.frisca lichida
Decor:
miez de nuca prajit
<br/><br/> O prajitura fina, satioasa si plina de savoare.Data viitoare voi face portie dubla :)
Reteta de inspiratie :http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/

Mod de preparare:
Blat:Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa.Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.
Crema:Amestecam cu un tel oul,galbenusurile, zaharul,praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.
Glazura:Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi .Amestecam pana la omogenizare.
Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe vericala.Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema( calduta).Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi(eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore :)). Deliciu!!

<br/><br/>

Scris: 11/02/2016 08:25
de anisoara67
m-ai dat gata : cry: superba!!!!succes la concurs!!!!

Scris: 11/02/2016 08:53
de angela_de
Oare cum de mi-a scapat minunatia asta!? :buuun: :love: Cu bezea, cioco si nuca!!!!
Gicuta =D> =D> =D> ! Dupa cum vad, tu esti mai rapida la preparat si postat minunatii, decat eu la citit :D !
Multumesc ptr reteta (asta chiar ca m-as incumeta si eu s-o fac! :) ) :master: si succes la concurs! :peace:

PS Oare de unde o veni numele "Sumegi"? :?:

Scris: 11/02/2016 02:13
de alejoe
Super nota 10 😉😉 succes la concurs =D> =D>