mujdei

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 11/09/2006 08:10

nally,cu cartofi pai nu se face dieta...PS la ce e buna dieta? =))
sonya ,de mujdei cu nuci inca nu am mai auzit...sotul tau a gustat vreodata cartofi pai cu mujdei?
5.mujdei cu nuci
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
sonya
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 10/09/2006 02:04
Localitate: Lanciano-CH italy

Mesajde sonya » 11/09/2006 09:27

=)) =))
angelique,vrei sa stii daca mai este functional sotul meu dupa ce a degustat mujdeiul meu cu nuci? nu l-a probat cu cartofi pai ci cu peste sau friptura.Dupa lupte seculare a acceptat ca pestele se mananca si cu mujdei,obisnuinta lui era ori cu lamaie ori condimentat cu patrunjel sau alte arome pt peste. :x
Recomand ca nucile sa nu fie puse in cantitate mare,cca 2 lingurite/200 gr de mudei,altfeldevine prea dens.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 11/09/2006 10:03

eu fac varianta 2, cu smantana dar pun si patrunjel tocat

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 11/09/2006 10:05

si reteta asta dinr-o emisiune cu Radu Anton Roman:

1 capatana usturoi pisat+250 ml smantana+1 cutie bulion+1 paharel vin alb+1 lingura miere albine+marar+ardei iute si sare+piper.

era servit la dovlecei pane

Avatar utilizator
sonya
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 10/09/2006 02:04
Localitate: Lanciano-CH italy

Mesajde sonya » 11/09/2006 10:14

Ioana scrie:si reteta asta dinr-o emisiune cu Radu Anton Roman:

1 capatana usturoi pisat+250 ml smantana+1 cutie bulion+1 paharel vin alb+1 lingura miere albine+marar+ardei iute si sare+piper.

era servit la dovlecei pane



interesanta reteta,merita retinuta :buuun:
Radu Anton Roman este o adevarata enciclopedie gastronomica.Ma ungeau la suflet emisiunile lui care te faceau sa traiesti totul intr-o atmosfera rustica.La fel si Petrisor imi placea cum isi prezenta retetele.

aurora
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 20/03/2006 12:11

Mesajde aurora » 11/09/2006 01:21

eu fac mujdeiul ca si voi (clasicul) dar pun apa minerala in loc de apa (asta daca am!!!)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 11/09/2006 02:02

faina reteta lui Radu Anton....
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 11/09/2006 07:55

eu il fac asa ca
la maioneza a mi zis cineva mai sus dar va arat si prova
Fişiere ataşate
PULPA DE PUI CU MAMALIGA SI MUJDEI.jpg
PULPA DE PUI CU MAMALIGA SI MUJDEI.jpg (52.78 KiB) Vizualizat de 6286 ori
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 11/09/2006 08:27

ahhh ce-mi place mirosul de usturoi....
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
mmekea
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 30/08/2006 01:54

tot despre usturoi,

Mesajde mmekea » 11/09/2006 11:30

pai tare bun mai este...
si apoi se stie ca este si un bun afrodisiac, nu?!
revenind la mujdeiul de usturoi...
usturoiul pisat /tocat fin se freaca cu sare si cateva picaturi de ulei si se adauga si cateva linguri de suc de rosii...ia din iutzeala si are un gust aparte - deobicei pun si vreo 2 linguri de zeama de la o supa de pui si apoi pun in farfuria cu supa, cand mananc, cate-o lingura din mujdeiul amintit. si merge si cu carnea de pui, cartofii si legumele fierte ...
alta reteta, peste usturoiul tocat se adauga cateva rosioare mici, tocate marunt ,cateva linguri de maioneza si patrunjel tocat. (rosii din acelea dulci, f mici 'cherry tomatoes', ceva mai mari decat o boaba de strugure).
mmmm...ce pofta mi-ati facut cu usturoiul, ma duc acasa si-mi fac un mujdei, gasesc eu repede ceva care sa faca echipa buna cu el :)
sanatate, spor la toate!


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori