mujdei

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

mujdei

Mesajde angelique » 10/09/2006 05:55

atat de iubit de toti si atat de odiat ...dar cat e de bunnnnnnnnnnnnnnn
eu stiu doar 2 moduri de a face mujdei si ma gandesc ca poate aflu si alte modalitati de la voi
1.prima reteta e cea mai obisnuita cea cu usturoi ,apa ,sare
2 a doua e cu usturoi pisat,putin ulei si smantana
astept sa vad in cate alte feluri se poate pregati mujdeiul
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 10/09/2006 06:18

Eu fac usturoiul ca pe o maioneza.Usturoiul foarte bine pisat cu sare si pe urma adaug ca la maioneza uleiul si un pic de zeama de lamiie.Si alt sfat interesant: sa nu rigiti de la usturoi ii scoateti suvita din mijloc.Oricum maioneza de usturoi cu zeama de lamiie nu e chiar asa de tare ca si un mujdei obisnuit.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 10/09/2006 06:37

bun deci pana acum avem 3 feluri de a prepara mujdeiul...multumim alexia
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 10/09/2006 07:07

Mie imi place foarte mult mujdeiul: usturoiul pisat sare ulei frecat bine pana se face o pasta fina si cu o rosie coapta decojita si pisata la randul ei ...amestecat si servit alaturi de o friptura... tocmai ce paparam la o pastrama de oaie cu mamaliga :buuun:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 10/09/2006 07:14

Nally, asta-i un "pacat" :roll: :roll: :roll: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 10/09/2006 07:20

alexia291101 scrie:Nally, asta-i un "pacat" :roll: :roll: :roll: :buuun: :buuun:


Mai ramase o bucatica de pastrama ... am trimis cu porumbelul pana in Spania... cred ca tre sa apara la geam :wink:

:pup:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 10/09/2006 07:48

aiiiii si eu care am tras draperiile sa nu intre soarele.Saracu porumbelu' da cu capul in geam. :love:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 10/09/2006 08:18

brava nally,
4-mujdei cu rosii decojite,trebuie sa fie bunnnnnnnnnnn si asta...eu nu pot sa manc cartofi pai fara mujdei..voi reusiti?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 10/09/2006 08:48

Sincera sa fiu e una nu pap cartofii pai fara mujdei sau fara ceapa si o felie de branza rasa pe deasupra.... :buuun: daca mai e si un copanel de pui la ceaun sau cuptor... :buuun: :buuun: si ce dieta fac eu cu asa mancare.... :paguba:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
sonya
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 10/09/2006 02:04
Localitate: Lanciano-CH italy

Mesajde sonya » 11/09/2006 01:41

se freaca usturoiul sa devina cremos ca o maioneza ,se adauga putina lamie si cateva nuci macinate(reduc din iuteala usturoiului).
Angelique,mi-am terorizat sotul cu cantitatea de usturoi ce o mananc aproape cu orice.El fiind italian,nu prea este obisnuit cu mujdeiul nostru,dar acum s-a resemnat. :P


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 1 vizitator