Stie cineva o reteta de suberec???

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Relu Castronelu
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 07/02/2006 03:04
Localitate: Slobozia
Contact:

Stie cineva o reteta de suberec???

Mesajde Relu Castronelu » 07/02/2006 03:09

Daca da, va rog sa trimiteti reteta pe adresa prognoza@gmail.com
Multumesc!
Relu Castronelu'

Avatar utilizator
sibel
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 07/01/2006 01:53
Localitate: Bucuresti

Mesajde sibel » 08/02/2006 04:55

bunica mea face suberc. nu stiu cum face coca, dar carnea ete de vita, tocata cu sare piper si putina ceapa. in foaia rotunda se pune umplutura la mijloc, se indoaie si se prajeste in ulei mult.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/02/2006 06:44

imi explica si mie cineva ce-i asta?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Relu Castronelu
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 07/02/2006 03:04
Localitate: Slobozia
Contact:

dar aluatul???

Mesajde Relu Castronelu » 09/02/2006 01:50

asta voiam sa stiu! exact asa cum se face la Constanta...
Relu Castronelu'

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 10/02/2006 10:46

Am mancat suberec acum cativa ani la niste prieteni, o sa scriu din amintiri cam cum era facut. Din pacate, nu va pot ajuta absolut deloc cu cantitatile. :(

Ingrediente:
carne tocata (cred ca era amestec de vita si porc)
smantana
menta
sare, delikat
coca de paine

Se amesteca smantana cu carnea tocata , menta si sarea. Apoi se iau bucatele de coca si se intind cat se poate de subtire, pe o suprafata mai mare decat o palma. Se ia o cantitate mica din pasta rezultata, se aseaza pe foaia resp, apoi se indoaie si se lipesc, prin presare, capetele. Se procedeaza la fel, pana se termina fie coca, fie carnea, fie ambele (asta ar fi cazul ideal, daca reusiti sa ghiciti cantitatile =)) )
Apoi se pui in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti.

E o mancare tatarasca din cate stiu eu si e delicioasa.
Nu cred ca o sa va ajute prea mult explicatiile mele, dar poate va orientati putin si iese ceva bun. :wink:


andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 10/02/2006 10:58

Parca am mancat la mare pe plaja suberec de asta. Stiu ca radeam de denumire dar ca era gustos :)

mary
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 16/02/2006 10:41

Mesajde mary » 19/03/2006 12:38

bertha ,in nici un caz nu era amestec de carne de porc si vita. Se face numai din carne de vita.Este o reteta turcesca , iar musulmanii -care se respecta deh- nu mananca carne de porc.
mary

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/03/2006 12:53

interesant suberecul asta..am sa probez saptamana viitoare,dar nu am menta?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

mary
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 16/02/2006 10:41

Mesajde mary » 19/03/2006 01:03

Angelica ,nu cred ca menta este absolut necesara.Eu mananc suberec la Tulcea facut de turcoaice si nu pun menta.Compozitia trebuie sa fie suculenta si picanta, iar aluatul subtire - foaie de placinta (nu se face aluat de paine!)Pofta Mare!
mary

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 19/03/2006 02:50

menta in suberec? :mrgreen:

sper ca nu!

daca era si menta pe acolo, sigur stiam!

stiu sa mananc suberec dar nu stiu reteta :?


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori