Pagina 1 din 1

Cartofi cu kaiser, smantana si verdeata

Scris: 29/09/2006 08:40
de roxanavmv
Am gasit reteta pe care o cautasem de cateva saptamani, ameteala majora in capul meu, dar am facut aseara si a fost tare buna.
Ingrediente:
200 gr kaiser/bacon taiat fideluta
6 cartofi potrivit taiati cuburi si fierti in apa cu sare
smantana ( 3 linguri smantana obisnuita amestecata cu o ceasca smantana lichida)
iarba ciorii??? (chives=ciboulette) sau ceapa verde tocata marunt
marar tocat
Se fierb cartofii.
Se prajeste kaiserul (intr-o tigaie mai mare pt. ca peste el vom adauga toate celelalte ingrediente) pana este bine rumenit, apoi se da la o parte de pe foc si se adauga smantana, cartofii fierti scursi din apa, verdeata, sare si piper dupa gust. Se servesc imediat garnitura sau cu salata. Ai mei, i-au "ras" aseara, desi nu stiam cum iese combinatia cu smantana.
P.S. am uitat sa spun ca reteta asta am luat de pe culinar, si aici e linkul, vedeti si pozele ei, care arata toti pasii, nu ca mine care uit cateodata si sar peste unul sau altul: http://www.culinar.ro/forum/index.php?s ... apica+buna

Scris: 19/10/2006 07:06
de Talida
Wow ce bun arata. Chiar ma uitam dupa ceva garnitura mai deosebita la niste carnati prajiti. Ma saturasem de clasicii cartofi prajiti sau pireu de cartofi. Trebuie executat.

Scris: 19/10/2006 07:21
de roxanavmv
Sa stii ca merita, din tot sufletul ti-o recomand. Iar daca nu ai iarba ciorii (eu sincer nu am vazut acasa niciodata), poti folosi cu incredere ceapa verde, arpagic sau praz taiat julienne. Iarba asta are un gust combinatie intre ceapa verde si usturoi verde, asa ca mie mi-a placut. Si mai ales, in caz ca iti place, nu uita mararul. Se combina aromele f. bine. Si cu o salata de varza :buuun: Numai ca totul se amesteca dupa ce ai dat la o parte tigaia de pe foc ca sa nu se branzeasca sau sa sece smantana aia lichida ca asa ies f. buni.

Scris: 19/10/2006 08:45
de angelique
pana una alta multumesc ,cu ocazia acestei retete am aflat si eu cum se numeste erba cipollina-iarba ciorii

Scris: 19/10/2006 09:21
de Talida
Nici eu nu stiam ca asa se traduce, dar am vazut denumirea cunoscuta mie Chives...

Scris: 20/10/2006 10:35
de cara
:) buuuun :hug:
Eu faceam cam acelasi lucru, numai ca puneam paste in loc de cartofi.
O sa fac sigur sigur cu cartofi. Imi place mult baconul si cred ca iese excelent. Si pot sa iau si iarba aia :P schnittlauch..sau frunze de arpagic, ca se gaseste pe toate drumurile :)

merci de idee, roxi :pup:

Scris: 20/10/2006 06:15
de Talida
Facut aseara la cate un carnat la gratar (pe soba). foarte foarte bun. sotul a apreciat. Poze voi aduce luni ca am imprumutat camera.