Cartofi cu kaiser, smantana si verdeata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Cartofi cu kaiser, smantana si verdeata

Mesajde roxanavmv » 29/09/2006 08:40

Am gasit reteta pe care o cautasem de cateva saptamani, ameteala majora in capul meu, dar am facut aseara si a fost tare buna.
Ingrediente:
200 gr kaiser/bacon taiat fideluta
6 cartofi potrivit taiati cuburi si fierti in apa cu sare
smantana ( 3 linguri smantana obisnuita amestecata cu o ceasca smantana lichida)
iarba ciorii??? (chives=ciboulette) sau ceapa verde tocata marunt
marar tocat
Se fierb cartofii.
Se prajeste kaiserul (intr-o tigaie mai mare pt. ca peste el vom adauga toate celelalte ingrediente) pana este bine rumenit, apoi se da la o parte de pe foc si se adauga smantana, cartofii fierti scursi din apa, verdeata, sare si piper dupa gust. Se servesc imediat garnitura sau cu salata. Ai mei, i-au "ras" aseara, desi nu stiam cum iese combinatia cu smantana.
P.S. am uitat sa spun ca reteta asta am luat de pe culinar, si aici e linkul, vedeti si pozele ei, care arata toti pasii, nu ca mine care uit cateodata si sar peste unul sau altul: http://www.culinar.ro/forum/index.php?s ... apica+buna
Fişiere ataşate
3.jpg
3.jpg (17.35 KiB) Vizualizat de 7992 ori
2.jpg
2.jpg (29.16 KiB) Vizualizat de 7992 ori
1.jpg
1.jpg (13.09 KiB) Vizualizat de 7992 ori

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 19/10/2006 07:06

Wow ce bun arata. Chiar ma uitam dupa ceva garnitura mai deosebita la niste carnati prajiti. Ma saturasem de clasicii cartofi prajiti sau pireu de cartofi. Trebuie executat.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 19/10/2006 07:21

Sa stii ca merita, din tot sufletul ti-o recomand. Iar daca nu ai iarba ciorii (eu sincer nu am vazut acasa niciodata), poti folosi cu incredere ceapa verde, arpagic sau praz taiat julienne. Iarba asta are un gust combinatie intre ceapa verde si usturoi verde, asa ca mie mi-a placut. Si mai ales, in caz ca iti place, nu uita mararul. Se combina aromele f. bine. Si cu o salata de varza :buuun: Numai ca totul se amesteca dupa ce ai dat la o parte tigaia de pe foc ca sa nu se branzeasca sau sa sece smantana aia lichida ca asa ies f. buni.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/10/2006 08:45

pana una alta multumesc ,cu ocazia acestei retete am aflat si eu cum se numeste erba cipollina-iarba ciorii
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 19/10/2006 09:21

Nici eu nu stiam ca asa se traduce, dar am vazut denumirea cunoscuta mie Chives...

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/10/2006 10:35

:) buuuun :hug:
Eu faceam cam acelasi lucru, numai ca puneam paste in loc de cartofi.
O sa fac sigur sigur cu cartofi. Imi place mult baconul si cred ca iese excelent. Si pot sa iau si iarba aia :P schnittlauch..sau frunze de arpagic, ca se gaseste pe toate drumurile :)

merci de idee, roxi :pup:

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 20/10/2006 06:15

Facut aseara la cate un carnat la gratar (pe soba). foarte foarte bun. sotul a apreciat. Poze voi aduce luni ca am imprumutat camera.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 7 vizitatori