Chutney de ceapa rosie

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Chutney de ceapa rosie

Mesajde elena.elena » 27/10/2011 08:08

Iata inca o reteta de chutney, a 3-a pe care am incercat-o, cred ca e cea mai reusita asta si datorita faptului ca nu am mai respectata intocmai cantitatea de otet ci am pus dupa gustul meu, in concluzie trebuie sa adaptam reteta dupa cum ne place :)
Iata ingredientele:
ceapa rosie 1kg
stafide 150g
zahar alb 300g
zahar brun 300g
otet de mere 600ml
vin alb sec 250ml
cuisoare 6 buc
baton de scortisoara 1 buc.
foi de dafin 2 buc
sare
Eu am facut o portie si 1/2 dar am pus doar aprox. 700 ml otet in loc de 900 cum scrie in reteta, a iesit mai mult dulce decat acra :D
Cum se face? simplu! Se curata ceapa si se taie rondele subtiri... bine, nu e chiar atat de simpla partea asta... :cry: Eu am pus robotul la treaba ca nu rezistam... Asa, ceapa se pune intr-un vas cu fundul gros de preferat, se adauga zaharul, mirodeniile, stafidele si se lasa vreo ora la macerat. Adaugam apoi sarea, otetul si vinul si le fierbem la foc mic mic vreo 2-3 ore, pana se evapora muuult din lichid. Se pune in borcane si se fierb pe bain-marie 30 min - o ora.
In afara de alaturarea chutney-ului cu branza va propun alta varianta, chutney+cus-cus. Pentru noi e o garnitura rapida si foarte gustoasa langa friptura , ne place foarte mult.
Pofta buna si spor la treaba! :hug: :pup:
Fişiere ataşate
022.JPG
022.JPG (66.45 KiB) Vizualizat de 4551 ori
019.JPG
019.JPG (61.32 KiB) Vizualizat de 4551 ori
013.JPG
013.JPG (101.66 KiB) Vizualizat de 4551 ori
009.JPG
009.JPG (83.78 KiB) Vizualizat de 4551 ori
006.JPG
006.JPG (192.4 KiB) Vizualizat de 4551 ori
002.JPG
002.JPG (70.29 KiB) Vizualizat de 4551 ori
001.JPG
001.JPG (70.65 KiB) Vizualizat de 4551 ori

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 28/10/2011 05:50

Un atac delicios, gustos si aromat la integritatea parfumului casei. Prin prepararea termica a cepei, gazele/aburul ce se vor emana vor vatama tesaturile, hainele si oricen alt material care dupa terminarea prepararii acestui chutney vor mirosi intens, intens a ceapa.


Dar nimic nu se va putea pune in calea nevoiei de a simti parfumatul chutney topindu-ti-se in gura.

:hug: :hug: :hug: :hug:
Laura

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 28/10/2011 09:33

o sa fii surprinsa dar nu a mirosit a ceapa deloc ,doar a otet... :D

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 28/10/2011 10:28

am sa incerc si eu aceasta reteta,ca prea m-ai facut curioasa,felicitari,mi-ai facut pofta :hug:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 28/10/2011 05:31

:hug: atunci e excelent!


:pup: :pup: :pup:
Laura

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 28/10/2011 07:01

yaya6 scrie:am sa incerc si eu aceasta reteta,ca prea m-ai facut curioasa,felicitari,mi-ai facut pofta :hug:
ma bucur ca ti-am facut pofta , asta e si scopul, nu? :D

Avatar utilizator
asa
Incepator
Mesaje: 45
Membru din: 21/10/2008 03:35
Localitate: bucuresti

Mesajde asa » 20/03/2013 08:04

laughylau scrie:Un atac delicios, gustos si aromat la integritatea parfumului casei. Prin prepararea termica a cepei, gazele/aburul ce se vor emana vor vatama tesaturile, hainele si oricen alt material care dupa terminarea prepararii acestui chutney vor mirosi intens, intens a ceapa.


Dar nimic nu se va putea pune in calea nevoiei de a simti parfumatul chutney topindu-ti-se in gura.

:hug: :hug: :hug: :hug:
dar la ce mancam chutney-ul , va rog ?
felicia-asa

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 20/03/2013 09:05

Langa orice carne (friptura,gratar etc), CUS-CUS, PIURE, pe o felie de paine cu branza sarata sau de vaci (asa imi place mie cel mai mult) :)

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 20/03/2013 09:43

elena.elena scrie:Langa orice carne (friptura,gratar etc), CUS-CUS, PIURE, pe o felie de paine cu branza sarata sau de vaci (asa imi place mie cel mai mult) :)


Si eu fac chutney de ceapa cu struguri .Mi-ai dat o idee buna cu cous cous-ul ,eu l-am folosit numai ca si garnitura la carne.
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 20/03/2013 09:58

biaskitchen scrie:
elena.elena scrie:Langa orice carne (friptura,gratar etc), CUS-CUS, PIURE, pe o felie de paine cu branza sarata sau de vaci (asa imi place mie cel mai mult) :)


Si eu fac chutney de ceapa cu struguri .Mi-ai dat o idee buna cu cous cous-ul ,eu l-am folosit numai ca si garnitura la carne.
:master: :master: :master:
:pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator