Sarmale de varza dulce cu mozzarella in sos "marinara"

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Sarmale de varza dulce cu mozzarella in sos "marinara"

Mesajde crista » 10/04/2011 01:03

sosul marinara = sos de rosii cu origan si usturoi .. de aici insa se pornesc variatiunile pe aceeasi tema si cine adauga vin rosu, cine patrunjel , cine busuioc ... dar baza sunt cele 3 ingrediente


8 frunze de varza
rosii din conserva fara pielita si cu tot cu suc
2catei de usturoi
origan, busuioc, ardei iute
sare, piper, ulei
2 bucati de mozzarella taiate in 4 fiecare
Parmezan ras
pesmet

Puneti uleiul intr-o craticioara si adaugati cateii de usturoi intregi si doar putin striviti. Lasati ca uleiul sa prinda putin aroma de usturoi, citeva secunde , apoi varsati rosiile cu tot cu sucul lor, mixate in robot sau taiate marunt. Adaugati origan, busuioc, sarel, piper, si ardeiul iute. Lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa.

Intr-o oala puneti apa cu sare sa fiarba si adaugati frunzele de varza, lasati sa fiarba cca 10 minute sau cit este nevoie pina sunt moi. Le scoateti si le lasati sa se raceasca.

Cind frunzele sunt reci, in fiecare frunza puneti o bucata de mozzarella si formati sarmale. Varsati sosul de rosii intr-o tava si adaugati sarmalele .Pe fiecare sarma puneti 1 lingurita de sos de rosii si presarati pesmet si parmezan ras .
Coaceti la 180-200 °C in cuptorul deja incalzit cca15-25 minute, pina cind se formeaza o crusta peste sarmale.



o varianta a acestei retete si care va garantez ca este foarte buna este umplutura din mozzarella si cartof fiert si strivit ca pentru un piure mai grosolan ..
Fişiere ataşate
Immagine 1132picnik.jpg
Immagine 1132picnik.jpg (70.64 KiB) Vizualizat de 3270 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/04/2011 03:57

Wauuu :!: :!: :!:
Cat de bine arata :buuun: :buuun: :buuun: ...si ce apetisanta sectiune :peace: :peace: :peace:

Cred ca are un gust minunat :!:

Super idee :idea: :idea: :idea:

:master: :master: :master:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 10/04/2011 05:53

trebuie sa fie delicioase, ce fel de varza ai folosit?
Ma intreb daca cea chinezeasca nu ar merge mai bine avand foaia f fina. Cand am vazut reteta ma gandeam ca ai facut o umplutura cu pesmet si mozza.

:) :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 10/04/2011 06:32

no, de sarmale din astea, zau ca nu am mai auzit, sa le duc la lele floare de la tara cred ca ar tot lesina.
felicitari pentru reteta, am sa o incerc negresit!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 10/04/2011 07:56

Arata foarte bine! Crista, ai adaptat sarmalele noastre la mozarela italienilor! Felicitari! :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 10/04/2011 08:28

Superb,sublim... :buuun: :buuun: :buuun:
=D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/04/2011 07:21

Ma bucur ca v-a atras atentia reteta :flower:


Varza asta e una care seamana mai mult cu varza din Romania , nu stiu prin ce minune am gasit-o desi tipul ei este identic cu cel folosit aici pentru crauti ( varza tocata murata ) ar trebui sa aiba frunzele casante, sticloase si cotoroase, lipite una de alta si varza sa fie ca o mingie tare insa cum ziceam asta avea frunzele "aerisite" se puteau scoate frunza cu frunza . Cu alte cuvinte varza din Ro e perfecta important e sa o fierbeti voi inainte cit credeti de cuvinta ca va place pentru ca in cupor sta putin si nu apuca sa se coaca chiar deloc.

Le-am vazut pe net facute si cu varza aia creata cu frunze verde inchis, Savoy , sunt mai dulci frunzele si mai maleabile . Merge si cu frunze de sfecla ( chard ) stiu pentryu ca am facut eu din frunzele astea cu umplutura de cartof o reteta si cu umplutura de peste alta reteta . Probabil si cu varza chinezeasca insa eu nu am mincat niciodata si nu pot sa imi spun parerea.

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 11/04/2011 07:42

...ok deci ca sa stiti, am stat vreo citeva minute cu ochii lipiti de monitor.....imi venea sa maninc monitorul de bine ce arata...ma gindesc acum poate incerc o varianta in miniatura cu varza de Bruxelles....lol ...sper ca ati"gustat" gluma.

nemaipomenita idee , felicitari!
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/04/2011 08:30

Cu varza Savoy am sa fac eu .... :master: :master: :master: =D> =D> =D> ....mersi pentru idee si reteta :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/04/2011 08:57

=)) abia stept sa vad sarmalele cu foi de varza de Bruxelles , cred ca sunt pentru o masa cu papusile =)) =))


Pupi fa si 2 sarmale in care pui cartof fiert si strivit pe linga mozzarella , eu sunt sigura ca o sa iti placa , mie imi place combinatia varza cartof mult de tot .


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 8 vizitatori