Blanquette de veau

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Blanquette de veau

Mesajde yafa » 19/04/2010 06:30

Este probabil una din retetele pe care o ocolesc cel mai des, din cauza cantitatii de calorii ce o poate detine, dar din cand in cand cedez insistentei omului casei care o adora si o prepar. Blanquette de veau face parte din patrimoniu culinar francez si belgian, fiecare cu o reteta lui, de familie, bunicile o pregateau la mesele la care se adunau in zilele de sarbatoare.

Ingrediente:

80g de unt
800g de carne de vitel tanar
3 linguri de faina
3 morcovi
1 praz
300g de ciuperci
2 cepe potrivite
1 catel de usturoi
2 cuisoare
2 litri de supa de legume
300ml de vin alb
300ml de smantana
2 galbenusuri
sare si piper

Prepararea:

Spalam carnea si o taiam in cuburi nu foarte mari. O asezam intr-un vas adaugam, ceapa taiata marunt, cuisoarele si usturoiul. Acoperim totul cu supa de legume si dam la fiert cam 2 ore. Dupa o ora si jumatate adaugam morcovul, curatat, spalat si taiat in rondele, verificam carnea si cand este aproape gata varsam deasupra vinul alb si adaugam prazul ce a fost taiat in bucati. Acoperim cu un capac si lasam sa infuzeze la foc mic. Ciupercile, daca folosim proaspete se spala se curata si se oparesc in apa cu sare, daca folosim din conserva trecem pe sub apa rece si apoi le adaugam in fiertura cu carnea. Mai lasam pe foc cateva momente si dam deoparte. Trecem printr-o strecuratoare legumele adunand lichidul intr-un vas. Separat topim untul pe foc si incorporam faina in el. In acest amestec adaugam smantana si cate un polonic din zeama de la carne amestecand mereu. Cand am terminat cu lichidul de la carne lasam ca sosul sa mai fiarba pana ajunge la jumatate din cantitatea originala, amestecam cu grija sa nu se prinda. Inainte de a servi, amestecam cu galbenusurile. Servim carnea si legumele separat si sosul separat. Folosim ca garnitura orez sau cartofi fierti. Pofta buna!
Fişiere ataşate
P1030068-crop.JPG
P1030068-crop.JPG (39.46 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030067.JPG
P1030067.JPG (38.75 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030059.JPG
P1030059.JPG (42.77 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030055.JPG
P1030055.JPG (58.79 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030065.JPG
P1030065.JPG (70.67 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030060.JPG
P1030060.JPG (50.94 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030058.JPG
P1030058.JPG (48.98 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030056.JPG
P1030056.JPG (44.77 KiB) Vizualizat de 3493 ori
P1030050.JPG
P1030050.JPG (58.7 KiB) Vizualizat de 3493 ori
Ultima oară modificat 19/04/2010 10:09 de către yafa, modificat 1 dată în total.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/04/2010 08:41

Ma " omori " cu pozele !
Iti vine sa intinzi mana si sa " apuci " tot ce este acolo.
O adevarata ARTA ( culinara)!
:master: :master: :master:
Cat priveste reteta- ai dreptate- este mi-nu-na-ta !
=D> =D> =D>
Stiau bunicutele noastre ce este bun...
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 19/04/2010 08:42

in timp ce citeam reteta chiar la asta ma gandeam ca ce bine ar merge cu cartofi fierti, super reteta
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 19/04/2010 09:18

=D> =D> =D>
foarte buna si foarte aspectuoasa
:buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/04/2010 01:29

Am salivat numai cand am vazut pozele :buuun: :buuun: :buuun: :hug: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 20/04/2010 10:20

lucia_bp scrie:Ma " omori " cu pozele !
Iti vine sa intinzi mana si sa " apuci " tot ce este acolo.
O adevarata ARTA ( culinara)!
:master: :master: :master:
Cat priveste reteta- ai dreptate- este mi-nu-na-ta !
=D> =D> =D>
Stiau bunicutele noastre ce este bun...
:hug: :flower:


Lucia draga mea, multumesc, ma bucur ca-ti place, bunicutele noastre au gatit mereu cu inima de aceea era asa bun!
:hug: :flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 20/04/2010 10:21

alinaraluca2000 scrie:in timp ce citeam reteta chiar la asta ma gandeam ca ce bine ar merge cu cartofi fierti, super reteta


Multumesc Alina, sper sa o pregatesti si sa placa alor tai :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Re: salut

Mesajde yafa » 20/04/2010 10:22

elenaddd scrie:=D> =D> =D>
foarte buna si foarte aspectuoasa
:buuun: :buuun: :buuun:



Multumesc mult Elena, :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 20/04/2010 10:23

pupi scrie:Am salivat numai cand am vazut pozele :buuun: :buuun: :buuun: :hug: :pup:


Multumesc Pupi, trage semnalul ca trimit cu primul avion :wink: :P
:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
annelle2
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 21/02/2010 12:38

delicios...

Mesajde annelle2 » 20/04/2010 11:07

:master: :master: :master:

bravo.. am incercat .. foarte BUNA! felicitari!!


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 8 vizitatori