Paine cu faina integrala

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 12/02/2010 08:12

Multumesc mult, o sa incerc! Ideea e ca trebuie cat mai putin gluten , si cum faina fara gluten inca nu am gasit o sa incerc cu faina neagra. Va tin la curent. :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 18/02/2010 06:58

S-a facut paine cu 1/2 faina neagra integrala si 1/2 faina de secara. Buna, mi-a placut,desigur ca e cam tare, nu are gluten si de aceea nu creste ca cea alba dar na....silueta cere sacrificii... :badday:

anny_09
Incepator
Mesaje: 32
Membru din: 23/02/2010 06:07

Mesajde anny_09 » 24/02/2010 10:02

Reteta ta mi se pare mai usoara decat cea a Simonei.

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 24/02/2010 10:25

Eu nu folosesc drojdie instant ... chiar si la masina de paine pun drojdie proaspata :clipocit:

Painica este tare buna ca are o multime de fibre si este mult mai sanatoasa decat painea din faina alba :peace:

:hug: :hug: :hug:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 25/02/2010 09:30

Cum am mai spus am repetat figura cu faina de secara, la masina de paine, e adevarat ca prima nu s-a copt pt ca era prea dens aluatul si nu l-a amestecat bine etc. O sa incerc sa o fac cu mana la cuptorul normal sa vedem daca e diferenta. Asa cum a scris cineva adevarata paine de secara e umeda, se gaseste la Kaufland costa 3 lei 10 felii, foarte avantajos, si sunt vreo 5-6 varietati. Mie uneori mi-e dor de paine adevarata :D si de aceea incerc sa imi fac singura painea.
O intrebare: stie cineva daca faina integrala are mai putin gluten decat cea normala? :?:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 28/02/2010 09:01

alina_i scrie:Eu nu folosesc drojdie instant ... chiar si la masina de paine pun drojdie proaspata :clipocit:

Painica este tare buna ca are o multime de fibre si este mult mai sanatoasa decat painea din faina alba :peace:

:hug: :hug: :hug:


Alina,am observat ca daca pun drojdie proaspata se simte tare gustul ei in paine.Nu se intampla acelasi lucru si cu cea granulata.Este singurul motiv pentru care nu folosesc drojdia proaspata.

Ai un motiv anume pentru care nu folosesti drojdia instant?

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 08/03/2010 02:52

Am gasit in sfarsit faina fara gluten si , surpriza, eu ma asteptam sa fie de grau fara gluten dar se pare ca nu exista! =)) E cu faina de orez, amidon de porumb si inca ceva. Le rog pe fetele din Spania si nu numa, sa ma ajute la traducerea retetelor de pe ambalaj. Am inteles in mare parte si o sa o fac la masina de paine, poate incerc si o pizza. Multumesc anticipat!
Fişiere ataşate
paine.jpg
paine.jpg (35.42 KiB) Vizualizat de 2901 ori
pizza.jpg
pizza.jpg (34.14 KiB) Vizualizat de 2901 ori

janet
Incepator
Mesaje: 97
Membru din: 19/02/2010 03:48
Localitate: Brasov,Romania
Contact:

Mesajde janet » 09/03/2010 12:09

Si eu mai fac piine din asta ,pentru al meu barbat ca este la regim iar mie imi place doar cind este calda.A intrebat cineva aici,parca 5 august, in legatura cu gustul pronuntat de drojdie cind foloseste din cea proaspata.Ce am observat eu ,daca reduci cantitatea de drojdie,atunci nici gustul nu va mai fi asa accentuat.
Eu am mai facut o piine cu sfecla si chear este buna !O sa o postez numai ca nu am poze pas cu pas. :? :?

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 10/03/2010 09:43

Nimeni nu stie spaniola?! Fetelor, ajutati-ma! :rugaciune:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 10/03/2010 01:48

Elena, cum am vazut mesajul si iti scriu traducerea la prima poza.
Imediat ce am un pic de timp, iti traduc si pe cealalta.

Chifle sau pizza

Pastraza ingredientele la temperatura camerei si incalzeste cuptorul la temperatura specifica retetei.

Ingrediente:
- 300 gr faina ( presupun ca cea din punga respectiva)
- 10 gr de drojdie uscata sau 15 gr de drojdie proaspata,
- 1 lingurita ulei de masline,
- 200 ml apa calduta,
- 1 praf de sare.

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingrdientele si se formeaza un aluat omogen. Apoi, se aseaza luatul pe masa de lucru si se framanta cu mainile cu faina.

Pentru chifle:
- formezi chifle de aceeasi marime si le asezi in tava pe hartie de copt. Le acoperi cu un prosop (carpa) umed si le lasi la cresut pana isi dubleaza volumul.
Apoi, la cuptor, 25 min la 200 Âş C.

Pizza

Intinzi aluatul intr-o tava unsacu ulei, acoperi cu un prosop (carpa) umed sa se dospeasca 10min. Adaugi ingredientele care doresti ( rosii, branza etc).
Se da la cuptor la 220ÂşC timp de 35-40 min.
Imagine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori