Pui gatit frantuzeste

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Pui gatit frantuzeste

Mesajde lucia_bp » 16/09/2009 06:54

Ingrediente :

-12 copane de pui
-5 rosii
-12 -16 masline negre
-2-4 catei de usturoi
-2 cepe
-1/2 legatura patrunjel
-1 foaie de dafin
-1 praf flori de cimbru, uscat
-200 ml vin alb, sec
-3 linguri ulei
-20 g unt
-1 praf zahar
-sare
-piper, proaspat macinat

Preparare :

Opariti rosiile, cojiti-le de pielita si taiati-le bucatele.
Caliti in ulei incins, de jur-imprejur, copanele, scoateti-le si in uleiul ramas, caliti la foc mic, ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana se auresc.
Repuneti copanele de pui, rosiile, zaharul, foaia de dafin, cimbrul si patrunjelul legat in snop.
Sarati si piperati.
Adaugati vinul si 50 ml bulion de pui (sau de legume, sau apa) si lasati sa fiarba, la foc potrivit, amestecand ocazional, circa 30 min.
Cu 10 min inainte ca mancarea sa fie gata adaugati maslinele si untul si scoateti patrunjelul.
Serviti cald, alaturi de cartofi prajiti; mamaliga; paste marunte sau simplu, acompaniat de o salata de sezon.
Fişiere ataşate
CIMG3714.JPG
CIMG3714.JPG (48.92 KiB) Vizualizat de 5549 ori
CIMG3720.JPG
CIMG3720.JPG (39.8 KiB) Vizualizat de 5549 ori
CIMG3715.JPG
CIMG3715.JPG (54.68 KiB) Vizualizat de 5549 ori
CIMG3711.JPG
CIMG3711.JPG (49.6 KiB) Vizualizat de 5549 ori
CIMG3708.JPG
CIMG3708.JPG (41.52 KiB) Vizualizat de 5549 ori
CIMG3656.JPG
CIMG3656.JPG (56.78 KiB) Vizualizat de 5549 ori
CIMG3644.JPG
CIMG3644.JPG (50.67 KiB) Vizualizat de 5549 ori
CIMG3557.JPG
CIMG3557.JPG (41.68 KiB) Vizualizat de 5549 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/09/2009 07:02

Puiul asta pus pe pat de mamaliga si cu putina smantana deasupra este un deliciu :buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> simplu , usor, rapid

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/09/2009 06:34

Ai dreptate, Pupi !
Chiar cu mamaliguta l-am servit !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/09/2009 07:39

Ai avut si smantana peste pui si mamaliguta? :buuun:
Te-ai mai gandit si la altii cand ai mancat? :P :hug: :hug:

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 17/09/2009 03:18

miammm ce bune pulpitele alea si cu sosul .... :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/09/2009 03:31

Pai, in Ardeal sa lipseasca smantana ?
Naaa !
Nici o sansa !
Si m-am gandit in primul rand la "aia mica" !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori