Chutney de prune

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chutney de prune

Mesajde lucia_bp » 31/08/2009 09:36

Merge de minune cu preparatele de carne, in special cele de vita, fripturi, carne la gratar, snitele, chiftele, etc.

Poate completeaza lista Pupi, Piatralunii, etc.
Astept sugestii!

Cand am vrut sa prepar chutney-ul nu am gasit ghimbir si maghiran proaspat, dar sa stiti ca a iesit bine si cu cel din plicuri.


Ingrediente pentru 3 borcane de 500 ml :

-1,3 kg prune
-1 bucata ghimbir proaspat (circa 3 cm)
-3 capatani de usturoi
-150 g ceapa
-180 g zahar brun
-100 ml otet balsamic
-3 foi de dafin
-6 cuisoare
-1 baton scortisoara
-3 boabe ienupar
-3 fire maghiran

Preparare :

Spalati prunele si stergeti-le de apa, cu un servet.
Scoateti samburii si taiati-le bucatele.Cantariti sa aveti 1,2 kg.
Puneti intr-o cratita ghimbirul curatat si tocat, ceapa si usturoiul, taiate marunt, impreuna cu zaharul si lasati pe foc sa se caramelizeze usor.
Adaugati prunele, otetul, dafinul, cuisoarele, scortisoara pisata, ienuparul si maghiranul si fierbeti la foc mic, circa 30 min, amestecand din cand in cand, sau pana ce partea mai lichida se separa usor la suprafata amestecului.
Turnati compozitia clocotinda in borcanele sterilizate si incalzite.
Capsati imediat si lasati sa se raceasca, intoarse cu capacul in jos, intre paturi (dunst uscat)
Dati apoi la camara.
Fişiere ataşate
CIMG2402.JPG
CIMG2402.JPG (44.63 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2415.JPG
CIMG2415.JPG (33.84 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2412.JPG
CIMG2412.JPG (32.27 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2406.JPG
CIMG2406.JPG (50.78 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2386.JPG
CIMG2386.JPG (51.64 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2382.JPG
CIMG2382.JPG (73.27 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2379.JPG
CIMG2379.JPG (65 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2377.JPG
CIMG2377.JPG (44.22 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2367.JPG
CIMG2367.JPG (42.08 KiB) Vizualizat de 2563 ori
CIMG2364.JPG
CIMG2364.JPG (47.32 KiB) Vizualizat de 2563 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 08/10/2011 02:38

Acum vad ca nu e nici un comentariu la aceasta reteta minunata, daca mai gasesc prune si timp as incerca-o , imi palce mult chutney-ul :)

cutesuzy
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 19/09/2010 09:44

Mesajde cutesuzy » 08/10/2011 10:07

Yammyyyy, ca bine zici. Maine dau si eu o fuga la piata.:)

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 08/10/2011 10:39

cate arome in acest chutney ! :o

mi-ar place sa il incerc!

:flower:
Laura

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 09/10/2011 12:18

Eu fac chutney in fiecare anotimp - pentru a profita iarna de trecatoarele legume - dar fiindca am vazut ca nimeni nu da iama, nu am mai postat.

Asta primavara am facut din rabarbar, apoi din tot ce mi-a picat in mana. In casa noastra se consuma des chutney, fiind un sos plin de arome de tot felul. E o reteta deschisa, si daca i se respecta macar principiile de baza, in rest i se pot adauga sau scoate diverse fructe sau legume. Il ador fiind foarte versatil si potrivit la o mare diversitate de fripturi, gratare etc.

Uite reteta mea de chutney cu rubarba:

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... arba-5803/

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 09/10/2011 08:25

Julia in discutia deschisa ieri despre chutney am postat si linkul tau si cel al Luciei,tocmai ziceam ca nu sunt decat 3 retete de acest fel ,poate se mai incumeta cineva :)
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... osii-8771/


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori