Supa de gulii

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Supa de gulii

Mesajde pupi » 31/08/2009 08:11

Noi santem mari mancatori de supe , acuma am in gradina gulii de toate marimile, asa ca m-am hotarat sa fac azi o supa. Maine vin gulioarele umplute , buuun
:buuun: :buuun:

Deci avem nevoie

2 cepe mijlocii
2-3 morcovi maricei
1 radacina pastarnac
2-3 cartofi
orez ( o lingurita ptr fiecare portie)
tulpina de telina( frunze daca vreti)
1-2 ardei grasi ( depinde de marime)
1-2 rosii ( depinde de marime)
2 gulii mai mari
patrunjel o legatura
ulei
sare si piper
oase de pui ( porc, vita)


Eu am avut un pui pe care l-am impartit pentru friptura, snitele si supa.
Deci am impartit puiul, am desosat pieptul, l-am pus deoparte. Pulpele si aripile le-am facut friptura , pieptul , snitele si pe oasele de pe spate si oasele de la piept, precum si gatul le-am pus la fiert in apa cu sare. In timp ce apa fierbea, am curatat zarzavaturile, am tocat ceapa, am feliat morcovii, pastarnacul si telina, am ras pe razatoarea de mere guliile, cartofii i-am taiat cubulete, dar nu inainte de a-i curata si a-i spala, am scos semintele si pielita de pe rosii si am tait ardeii cubulete.
Am pus ulei intr-o cratita ( aici eu am folosit ulei de cocos) , am pus ceapa tocata, rosia fara pielita si samburi, tocata si ea, ardeiul taiat cubulete si guliile rase. Am lasat pe foc pana s-au intrepatruns aromele si gulia s-a inmuiat putin , apoi am adaugat morcovii , telina si pastarnacul l, am mai amestecat putin si apoi am strecurat deasupra supa de pe oasele de pui. Am dres de sare si piper si am lasat la fiert. Cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul si cartofii cubulete si am mai tinut pe foc circa 20 de minute. Am inchis aragazul, am pus patrunjelul proaspat tocat si gata. Se serveste simplu sau cu smantana. Noi o preferam cu muuuulta smantana.
Fişiere ataşate
0sgulii33.jpg
0sgulii33.jpg (30.61 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii32.jpg
0sgulii32.jpg (29.37 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii30.jpg
0sgulii30.jpg (37.97 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii24.jpg
0sgulii24.jpg (56.85 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii23.jpg
0sgulii23.jpg (32.64 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii22.jpg
0sgulii22.jpg (33.3 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii20.jpg
0sgulii20.jpg (28.21 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii16.jpg
0sgulii16.jpg (52.76 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii14.jpg
0sgulii14.jpg (67.57 KiB) Vizualizat de 6817 ori
0sgulii13.jpg
0sgulii13.jpg (37.82 KiB) Vizualizat de 6818 ori
0sgulii08.jpg
0sgulii08.jpg (34.01 KiB) Vizualizat de 6818 ori

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 31/08/2009 11:00

Ohoooooooooooo, Pupi, ce minunatie! Din copilarie nu mai mancasem supa de gulii, bunica mea facea si o mancam intotdeauna cu mare placere! Chiar mi-ai dat o idee super pt pranz! Mii de multumiri si tine-o tot asa! :hug: :flower:
Christeli

martucla
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 28/02/2009 07:26
Localitate: Sannicolaul Mare,Timis

Mesajde martucla » 31/08/2009 12:20

hmmmm asa bunatate de ciorba cine nu ar minca? am micat si eu o data dar nu stiam cum se face multumesc de reteta si bravoo =D> =D> =D> :pup:
Dora

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/08/2009 02:53

Ca bine zici !
Guliile sunt nemaipomenite !
Eu pun in gradina- de fapt seaman- niste gulii uriase, care cresc foarte repede, unele au chiar si 5-7 kg (demne de cartea recordurilor !). Sa vezi cum ii trebuie si Meliandei!
Si asta nu este tot, mai am asi in maneca !
Nu sunt lemnoase de loc, sunt foarte crude, ca si gulioarele- le poti consuma si crude, ca si pe mere ! Cui ii plac, bineanteles.
Stau multe luni (se pastreaza bine) pana in primavara, ba mai dau si frunze pe timpul iernii, incat impusti doi iepuri deodata.
Multumesc Pupi pentru idee.
Chiar uitasem de ele, desi nu trec neobservate, ca nu poti.
Esti o adevarata comoara la casa omului !
:pup: :pup: :pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 31/08/2009 03:27

:roll: mmm Pupi ce apetisant dar e mai mult ciorbita caci ai pus si cartofi si rosie.Si noua ne plac guliile si fac si eu supa de gulii dar numai cind merg acasa caci aici nu sunt.Eu pun putin ulei si calesc o ceapa intreaga cu guliile rase si cu morcovi f,putin apoi pun apa si carnita de pui (daca este) si la sfirsit dupa ce a fiert scot carnea si adaug taitei si zarzavat(frunze de patrunjel si telina)... :D si te rog sa-mi arunci si mie vreo 2 gulii caci stau in curte cu o manusa de baseball si le astept :P :P :P :hug:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 31/08/2009 07:54

mmm... de mult nu am mai mancat supa de gulii,ce bunatate!
mariana

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/08/2009 09:38

Christeli, multumesc, sa stii ca si noi mancam cu multa placere supica asta, e tare buna....vara cand am gulii o fac destul de des....vreau sa profit de tot ce este vitamina si natural..... destul bagam iarna in noi chimicale :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/08/2009 09:40

Martucla, cu multa placere, sper sa iti placa( daca ai sa o faci) :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/08/2009 09:48

Lucia, ai dreptate , guliile sant nemaipomenite, si eu le mananc asa goale, ca pe mere, sant asa de dulci.
Ce soi de seminte ai de iti ies asa gulii mari?
Ale mele sant marime normala. Sa stii ca mi-ai dat o idee faina, eu aruncam frunzele de gulii la compost ....uite am sa le oparesc si am sa le pun la congelator pentru iarna. Se fac sarmale bune in ele, cu un sos de marar :buuun: ....sa tot mananci. :P :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/08/2009 09:53

Dana 67, supa asta este dulce, am pus rosia doar pentu culoare( nu a dat supei gust acrisor ca cel al ciorbei) iar cartofii pentru a avea o supa mai groasa.
Eu stiam ca ciorba este acruta putin sau mai mult( depinde de gust)... a mea este chiar dulce de la gulii.
Oricum nu are importanta, este buna, se mananca cu muulta placere si daca vrei uite..... ma duc acuma in curte si incerc sa iti trimit cateva gulii ( folosesc prastie :wink: :P )Stai pregatita :hug: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 35 vizitatori