Placinta Zdrentuita Pocahontas

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gecuza
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 23/01/2009 06:26
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Placinta Zdrentuita Pocahontas

Mesajde gecuza » 18/03/2009 01:01

Imagine


PLACINTA ZDRENTUITA Pocahontas

Ingrediente pentru 2 placinte
1 pachet foi de placinta
100 ml lapte
100 ml ulei
150 gr. iaurt
piper
fulgi de boia de ardei
1 legatura patrunjel
1 legatura ceapa verde
branza rasa, cascaval ras ( apreciati voi cat)
cateva felii de branza topita
mac, cimbru, susan,
Preparare
Se unge o tava cu ulei. Se aseaza o foaie de placinta, acoperind si marginile. Restul se rupe. Se stropeste cu amestecul de lapte, iaurt si ulei.
Peste foaie se aseaza gramajoare, branzeturile amestecate cu ceapa, piper si fulgii de boia iute. Se rup feliile de branza topita si se aseaza, de asemenea peste foaie. Se opreste o foaie pentru deasupra iar restul se rup si se aseaza in tava alternativ cu branza. Foile se ung de fiecare data cu amestecul lichid. Deasupra se inveleste cu foaia pastrata intreaga, se stropeste cu amestecul de lapte, iaurt si ulei si se presara cu mac, susan, parmesan ras si cimbru. Se da la cuptor pana se gratineaza parmezanul.
Mentiuni
Placinta trebuie sa fie aerisita, nu se preseaza straturile
Imagini preparare

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Este foarte usor de facut si foarte gustoasa!

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/03/2009 07:07

:hug: super! am niste foi de placinta si chiar nu stiam ce sa fac cu ele :? e o foarte buna idee :hug: multumesc! :flower:

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Mesajde adriana_stefan » 18/03/2009 07:21

Ce placintica buna,cred ca am sa o execut si eu intr-o zi. =D>
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 18/03/2009 08:30

Foarte interesanta, si sunt sigura ca si buna.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/03/2009 09:15

Cred ca am sa o incerc si eu zilele viitoare
:hug:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 18/03/2009 12:47

buna, tare apetisanta :roll: si usor de realizat :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/03/2009 02:57

Gecuza,
o placinta minunata ,buna si usor de facut !
Multumesc de reteta !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2009 03:44

Arata super placinta =D> =D> , dar totusi am o nelamurire :?: La ingrediente ai scris ca ai folosit si patrunjel verde :) ,la preparare nu il gasesc :) :flower: :flower:

Si inca ceva :D cum arata fulgii de boia :blushing:

Mersi :flower: :flower: :pup:

gecuza
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 23/01/2009 06:26
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Mesajde gecuza » 18/03/2009 09:18

Leila scrie:Arata super placinta =D> =D> , dar totusi am o nelamurire :?: La ingrediente ai scris ca ai folosit si patrunjel verde :) ,la preparare nu il gasesc :) :flower: :flower:

Si inca ceva :D cum arata fulgii de boia :blushing:

Mersi :flower: :flower: :pup:



scuze, ai dreptate, dar cum eu obisnuiesc sa fac retele din memorie si de cele mai multe ori improvizez, cand a fost la scris, am mai omis cate ceva.
asdar,
1. patrunjelul tocat l-am adaugat la branzeturi, o data cu celelalte condimente (se vede si in poza sectiunii).
2. fulgii de boia sunt da fapt bucatele mici de ardei iute rosu, uscat (eu am pus la o placinta doi din cei mici)

va multumesc la toate pentru aprecieri!
:love:

:flower:
Ultima oară modificat 18/03/2009 09:23 de către gecuza, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2009 09:22

:flower: mersi :hug: :pup: nu imi dadeam seama nici in o mie de ani daca nu imi spuneai ce sunt fulgii de boia :D

:flower: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori