Boeuf bourguignon (fara vin )

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Boeuf bourguignon (fara vin )

Mesajde DanuKa » 28/10/2008 09:46

Este o reteta frantzuzeasca din carne de vita , si reteta initiala este cu vin ,insa eu am facut fara , ca sa poata manca si copilul .

Ingrediente :
-1 kil de carne de vita
- un pumn doua de sunca
- 3 morcovi
- o ceapa si o echalota ( ceapa de apa )
- o cutie de ciuperci 250 gr
- 2 bucatele de usturoi
- eventual 2 linguri de faina
daca vreti sa o faceti cu vin ,puneti 2/3 dintr-o sticla
eu am pus o supica de legume cu 2 lingurite de borsh magic , la mine unele ingrediente au disparut din poze , mare minune , am tot facut si sters intre timp din ele si am ramas cu astea , se intampla .

Deci daca nu vreti sa fierbeti 3 ore la ea va sfatuiesc sa folositi o oala sub presiune , in care puneti un pic de ulei de masline si apoi caliti carnea un pic , o scoateti si puneti ceapa la calit in zeama care s-a scurs din carne ,apoi puneti sunca , si lasati un piculet asa ,adaugati morcovii si ciupercile , amestecati bine si apoi carnea de vita .
Dupa ce le amestecati si le condimentati cu sare ,piper , puneti foi de dafin eventual , si acoperiti cu zeama ( sau cu vin ) si puneti capacul la oala sub presiune si lasati la foc foarte micccccccc , aproximativ 1.30-2 ore .

Daca nu vreti sa puneti la oala sub presiune ( cucta ) o puteti baga la cuptor ,da acolo o sa aiba nevoie cam de 3 ore .

Carnea la final o sa devina foarteeeee frageda si sfaramicioasa .
Asta este un fel doar ( si cred cel mai raid ) de a face boeuf bourguignon , sunt si altele mai complicate si cu alte ingrediente .

Se poate servi cu cartofi natur sau cu , cus- cus , sau cu ce doriti .
Fişiere ataşate
DSC00161.jpg
DSC00161.jpg (32.32 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00160.jpg
DSC00160.jpg (22.57 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00159.jpg
DSC00159.jpg (25.83 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00158.jpg
2 linguri de faina
DSC00158.jpg (30.29 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00157.jpg
DSC00157.jpg (30.74 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00156.jpg
DSC00156.jpg (28.84 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00155.jpg
DSC00155.jpg (28.33 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00154.jpg
DSC00154.jpg (22.97 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00153.jpg
DSC00153.jpg (15.38 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00151.jpg
DSC00151.jpg (26.13 KiB) Vizualizat de 2681 ori
DSC00152.jpg
DSC00152.jpg (20.63 KiB) Vizualizat de 2681 ori

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 28/10/2008 09:52

danuka arata tare bine dar merge facuta si din pui?

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 28/10/2008 09:54

nu stiu ce sa zic
asta e speciala cu carne de vita si mai ales din aia certata cu varsta
o sa ma uit sa vad ce reteta asemanatoare au cu pui
puiul nu trebe fiert mult timp ,asta pe cand trebe sa o uiti pe foc si sa uiti si de butelie

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 29/10/2008 08:44

Am niste carne de vita, as putea s-o incerc.Sa vad daca am timp.Mersi de reteta. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 30/10/2008 11:42

danuka, poti sa pui vin chiar daca mananca si copiii, dupa 3 ore de fiert ( sau dupa un tur in oala minune) nu are nici un gust de alcool sau de vin, gustul se amesteca f bine cu restul. Eu, in functie de cantitatea de carne, pun o jum de sticla de vin si mai adaug apa, si la sfarsit cand deschid oala minune si gust pt a vedea ce-i mai trebuie (sare, piper, etc) arunc prune uscate - perje- fara samburi si mai las 10 min; pot sa-ti spun ca da un gust minunat si copiii adora. Este modul meu de a personaliza acest fel de mancare..... :)
nadia

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 30/10/2008 08:11

Ok ,merci ptr sfaturi ,
poate data viitoare , drept sa-ti spun pefere sa fac asa decat cu vin ,nu zic are o aroma aparte cu vin dar imi place si asa .

eu cand fac pui la cuptor mai pun prune din alea .


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori