Pagina 1 din 2

Friptura de miel cu ierburi, usturoi si vin

Scris: 29/04/2008 09:26
de roxanavmv
Mama face ceva intre reteta asta si friptura Veronicai, adica pulpa cu cimbru, impanata cu usturoi si stropita cu vin la tava, dar cum am atatea ierburi de pe balcon, am vrut sa incerc si alte arome.

Ingrediente:
8 bucati pulpite (partea inferioara) de miel - pt. ca au fost mai fragede decat pulpele intregi de pe aici
3-4 catei usturoi
rozmarin
cimbru
cimbrisor
250 ml vin alb
200 ml apa

Se condimenteaza carnea de miel cu sare si piper, apoi se da prin faina, se scutura sa nu ramana prea multa faina pe carne si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte, cat sa se aureasca, in foarte putin ulei. Dupa ce s-au prajit toate bucatile se pun in tava in care se vor coace.
Din usturoi si ierburi se face un mujdei cu 3 linguri de ulei, care se va toarna impreuna cu vinul si apa in cratita in care am prajit mielul, peste uleiul ramas si se aduce la clocot, apoi se toarna peste bucatile de miel in tava.
Se acopera cu folie si se da la cuptor la temp medie timp de o ora, apoi se da folia la o parte si se rumeste friptura timp de inca 20-30 minute, depinde de bucata de carne folosita, udandu-se mereu cu sosul din tava.
Imi pare rau ca nu am poza cu o farfurie, ci numai pe platou alaturi de paprikas, fara garnitura, dar mi se intampla des in ultima perioada.

Scris: 29/04/2008 09:32
de cara
:x eu inteleg ca reteta mamei a fuzionat cu cea a veronicai si cu alte posibile retete cu savori noi, dar au fuzionat si mieii?? s-au infratit, sau ce? :? de unde atatea pulpisoare de miel?? traditia zice sa sacrificam unul (maxim unul :x ), nu toata turma :P

well, friptura e destul de tentanta..
:buuun:
nu mai comentez :cafea:

Scris: 29/04/2008 09:32
de melianda
Roxana imi inchipui ce gustoasa trebuie sa fie asa data prin faina, e putin bomba calorica dar odata pe an merge :wink:
arata tare bine =D>

Scris: 29/04/2008 09:39
de roxanavmv
Cara, a trebuit sa fuzioneze, ca am fost 7 adulti plus Clara la masa, nu puteam sa numar din doi in doi :D . Comentariile sunt binevenite, ca nu stii cum se vine vreo idee noua si se schimba reteta, de iese si mai minunata.
Meli, sa stii ca am fost reticenta cu prajitul, dar am pus cred ca 3 linguri de ulei numai si am scuturat bine faina de pe carnitza, iar de mancat numai barbatii au terminat o bucatat interaga, noi fetele n-am putut. Insa mie mi-au placut aromele, au mers tare bine cu vinul.

Scris: 29/04/2008 09:44
de Leila
sunt ferm convinsa ca a fost foarte bun :roll:

=D> =D> Roxana :flower:

Scris: 29/04/2008 09:48
de roxanavmv
Multumesc mult, Lia, ma bucur mult daca iti place si tie :hug: .

Scris: 29/04/2008 10:01
de cara
ce-aveti domle cu vinu` rosu, sec? lia foloseste vin alt, tu alb..
ba chiar mi s-a zis ca bordeaux-ul e un rasfatz :? :o pai la 2 euro.. io zic ca nu-i chiar intangibil ( noi il folosim in loc de apa plata :P =)) - unde-i cris sa ma urecheze sa-mi mearga fulgii??? )

eu zic ca vinul rosu, sec mergea brici cu mieii astia..

sclifositelor mici :rusine:

Scris: 30/04/2008 02:40
de roxanavmv
Vezi daca aavem de unde alege, ce ti-e si cu democratia asta :D . Eu pun vin alb la gatit mai mereu, cu exceptia carnii de vita, unde vinul rosu merge mai bine, sau o sosurilor reduse, unde trebuie rosu, pun rosu. Acum un rosu ar fi patat carnea, facand-o mai vinata, si nu cred c amergea cu ierburile mele si coaja de lamaie, na ca am uitat sa scriu de ea, ma duc sa modific.
Dar de baut am avut rosu, pe cuvant ca a mers bine :peace:

Scris: 30/04/2008 08:05
de cara
acum serios: la mine acas` friptura de miel se facea cu vin rosu sec (se adauga un pahar de vin spre final- in ultimele 10 minute de prepare) - sosul iese foarte bun iar carnea are o savoare deosebita. poate ca ai mei se ingrijeau mai putin de estetica si mai mult de stomac :wink: iar eu duc traditia culinara a familiei mai departe :hug:
deci: cum vad un miel in cuptor, cum il atac cu un vin sec rosu :twisted:


ps: roxi, daca nu ati incercat cu vin rosu, merita sa o faceti macar o singura data. friptura are o savoare foarte placuta.


***daca aveai coaja de lamaie in ecuatie.. deh :? apai vin rosu n-avea ce cauta :sfant:

Scris: 01/05/2008 01:19
de Leila
cara scrie:ce-aveti domle cu vinu` rosu, sec? lia foloseste vin alt, tu alb..
ba chiar mi s-a zis ca bordeaux-ul e un rasfatz :? :o pai la 2 euro.. io zic ca nu-i chiar intangibil ( noi il folosim in loc de apa plata :P =)) - unde-i cris sa ma urecheze sa-mi mearga fulgii??? )

eu zic ca vinul rosu, sec mergea brici cu mieii astia..

sclifositelor mici :rusine:


:lol: nu ne place decat vinul alb ,cara :hug: