Porc cu ananas, ardei gras si sos dulce-acrisor

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Porc cu ananas, ardei gras si sos dulce-acrisor

Mesajde roxanavmv » 10/01/2008 11:05

Dupa cum v-ati dat seama, imi plac chinezariile :D , si desi nu le execut cum trebuie si nici nu am pretentia ca sunt autentice, le savurez cu maaare placere. sa nu intelegeti ca m-a apucat pasiunea pt. chinezarii din motive familiale :D , preceda prietenia sora-mii, si apoi lui nu ma incumet sa-i dau asa ceva cand vine pe la noi, sa nu-i stea in gat. Pe el il otravim cu mancarea mea obisnuita, mai contemporana romaneasca.
Am vazut ieri reteta pe culinar, scrisa de BD, si dupa ce am cerut voie lui Adi si am clarificat cum e etic si civilizat, m-am hotarat sa o postez.

Ingrediente:
- 300 g porc taiata fasiute (de preferat o bucata mai slaba, sau se poate inlocui cu piept sau pulpa dezosata de pui)
- o jumatate de ardei gras taiata julienne
- o ceasca de ananas taiat cuburi (eu am folosit din conserva - de fapt de la asta a pornit toata gateala, clara a mancat numai o jumatate de conserva de ananas si m-am gandit sa o reciclez, asa ca reteta asta a picat al timp)
- o jumatate de ceapa taiata solzisori
- o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat dat pe razatoarea mica ( sau praf de ghimbir)
- 2 linguri sos dulce-acrisor
- 1 lingurita sos hoisin
- 1 lingurita sos de chili cu usturoi
Si eu am pus si niste muguri de fasole pt. ca imi palce textura lor, in restaurantele chinezesti de pe aici nu am vazut puse in reteta, dar asa m-a lovit pe mine pofta-inspiratia (ca tot ziceam mai sus de autentic :roll: )

Se pun ardeiul, ceapa si ananasul la calit in wok cu 2 linguri de ulei. Dupa vreo 2-3 minute, se adauga carnea, sarata si piperata si se lasa vreo 5-7 minute, pana e opaca. Se amesteca sosurile cughimbirulsi cu 2 linguri de apa si se pun peste carne, si se lasa inca vreo 2-3 minute, pana se ingroasa sosul, dupa care am adaugat si mugurii de fasole, iar dupa inca un minut gaaaaata.

Am uitat sa spun la inceput ca in acelasi timp am fiert orezul, salivam din greu si am decis ca Napoleon era mic copil pe langa mine, asa sunt de multi-tasking :P
Fişiere ataşate
6.jpg
6.jpg (44.35 KiB) Vizualizat de 5734 ori
5.jpg
5.jpg (39.64 KiB) Vizualizat de 5734 ori
4.jpg
4.jpg (38.56 KiB) Vizualizat de 5734 ori
2.jpg
2.jpg (27.02 KiB) Vizualizat de 5734 ori
1.jpg
1.jpg (33.73 KiB) Vizualizat de 5734 ori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 10/01/2008 11:13

ananasul da o savoare aparte , :roll: :roll: =D> =D> roxi :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 10/01/2008 11:20

Sa stii ca da Lia, combinatia ananas+ceapa+chili+ghimbir ( nu ma omor prea tare dup ardei, dar merge in reteta asta, si nu nici prea mult), si putin caramelizat in tigaie sosul, a fost tare gustos ( acu' trebuie sa-mi laud si eu marfa, nu? :clipocit: )
Ultima oară modificat 10/01/2008 11:38 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 10/01/2008 11:32

e normal :D , asemanator fac si eu pieptul de pui , si ghimbirul isi are rolul lui este extraordinar. Primul contact pe care l-am avut cu ghimbirul a fost din punct de vedere medical :D , apoi am inceput sa folosesc la mancaruri :wink:

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 10/01/2008 01:03

Si euuuu vreauu o portieeee!!!! :cry:

Nota 11! :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 10/01/2008 03:07

of,of, of si iara of... :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
nu am incercat niciodata combinatia de dulce in mancare...dar e interesant si arata :peace: :peace: :peace:

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 10/01/2008 04:02

Roxi te inteleg cu chinezariile astea... si eu sunt innebunita dupa ele si felul meu preferat este General Tso' (cred ca asa se scrie), dar asta e ceea ce ador in majoritatea mancarurilor lor - combinatia de dulce, sarat si iute.

Stiam si reteta asta dar inca nu am incercat-o. Probabil o voi incerca iun curand ca si al meu e innebunit dupa combinatia carne si ananas (pizza preferata Hawaii )

Bravo pentru executie =D>

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/01/2008 05:35

Roxana,si mie imi plac chinezariile :D ...dar nu am facut niciodata mancare in felul asta. Mie imi place combinatia dulce-sarat dar alor mei nicidecum. Sunt prea traditionali si clasici in ale mancarii....amandoi. :x Mie imi place sa gust lucruri mai ciudate si combinatii noi dar cu ei nu pot. Eu am aprofitat doar la rest. sa mananc niste orez cu ananas...asa bun.
=D> Arata foarte bine ce ai facut tu! :roll:

P.S.
Talida....pizza Hawaii cu ananas :o ...ce mai are ca ingrediente? Din curiozitate...nu pentru ca asa vrea sa o fac. :D Cat imi place mie pizza dar nu cred ca pot pune ananas pe ea. :?

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 10/01/2008 07:38

Vero, ma bucur ca iti place, nu e mare treaba, iti ia vreo 20-25 de minute de la scos ingredientele pana cand pui mancarea in farfurie, si daca mai inlocuiesc si porcul cu pui, si se poate omite ceapa, nu e o mancare foarte grea, dar asa mi se par mie toate astea chinezesti 8) . Si imi place sa le fac acasa, stiu cat ulei pun, nu pun amidon sa ingros sosul, incerc sa mai tai niste pasi.
Meli, mie imi place ananasul f. mult, si nu stiu daca e deschiderea mea pt. mancaruri, dar combinatia asta merge f. bine. Daca iti place cumva chiselita ( mancarea de prune uscate) sau mancarea de gutui, alea sunt mult mai dulci decat sosul asta. Iar ananasul e o surpriza placuta la fiecare alta imbucatura :D .
Nico, stiu ce zici, de multe ori, daca sunt obosita fac numai ce stiu ca ne place la toti, daca ma simt in stare si am timp, fac doua feluri, unul pe gustul meu (sau al nostru celor mari) si unul si pt. clara ( sau cateodata clara si gabi). In seara asa am avut pt. clara pui la rotisor, cumparat, asa ca pt. ea nu a trebuit sa gatesc, si ei ii place orezul simplu, i-am mai taiat niste ardei si castraveti si asa am fost toti bucurosi.
Maria, pe generalul Tso nu l-am mancat inca :D si nici nu am vazut pe aici, o sa caut acum pe net sa vad ce si cum, sau daca ai tu vreo reteta sau macar ingredientele, da-mi de stire.
Fetele la care eram babysitter in primul an erau innebunite dupa Hawaiian pizza, miam facut plinul atunci, cred ca pot sa mai stau vreo 2-3 ani fara 8) .
Nico, pizza asta are ananas si muschiulet pe ea (Canadian bacon e exact ca muschiuletul afumat, nu are grasime), peste sosul de rosii si branza, bineinteles. Nu e tipic din Hawaii, ci se pare ca italienii zic ca a venit de la nemtii, dar e cea mai populara in Australia (asa zice Wikipedia), uite aici si o poza: http://www.flickr.com/photos/seian/2125173209/

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 10/01/2008 07:53

Roxana, o alta reteta deosebita si bine prezentata! E de incercat! Nici eu n-am mancat ananas in combinatie cu carne dar cum ai amintit chiar tu pe la noi se face sos de mere sau de gutui la garnitura!
Nu vad de ce n-ar merge ananasul :wink: !


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori