Pagina 1 din 1

Macrou la gratar cu mamaliguta

Scris: 19/02/2020 10:10
de laura_n
 3 pești macrou (alt pește)
sare
piper
1 cană mălai
apă
sare
2 lg ulei floarea soarelui
boia
usturoi granulat
piper cu lămâie
500 gr cartofi în coajă (mici)
sare
cimbru
unt
piper
Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie.
Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte.
Se pregătește o mămăliguță. Se pune la fiert un vas cu 1 l apă, un praf de sare. Când începe să fiarbă apa, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuuu cu un tel. Se lasă la fiert, amestecând din când în când, până când se dezlipește ușor de pereții vasului. Se toarnă într-o formă termorezistentă, un platou și se lasă la răcit. Se poate folosi și mămăliguță rămasă din ziua anterioară.
Cartofii se spală foarte bine, se taie fâșii potrivite, se pun câteva minute la aburi sau la fiert, în apă clocotită. Nu trebuie să fie pătrunși prea mult. Procesul de preparare termică va continua pe grill.
După cele câteva minute, cartofii se scot, se stropesc cu unt și se lasă la temperat.
Se pune la încins grillul Regis Stone, se lasă focul potrivit. Se așază peștii curățați și se lasă să se rumenească bine, apoi se întorc pe cealaltă parte.
După cum bine știți sau nu, peștele se gătește termic destul de repede, astfel că nu e nevoie să îl țineți prea mult.
Odată pătrunși și rumeniți, peștii se transferă pe un platou.
Mămăliguța se porționează în felii potrivite, se asezonează cu sare, boia, pudră de usturoi și un strop de ulei. Se frige în același grill până capătă o crustă rumenă și apetisantă. Se transferă pe un platou.
Cartofii se condimentează cu sare, piper, condimente după gust, și se frig în același grill, la foc iute.
După câteva minute, se scot pe un platou.
Peștele se desface, se servește cu mămăliguță friptă pe grill și cartofi savuroși.