Pagina 1 din 1

Mic dejun in aluat fraged

Scris: 29/07/2017 10:54
de Ema Hurdugaci
Pentru aluat:
200 de grame unt moale
150 de grame iaurt gras
1 plic de drojdie uscată
1 linguriță de sare
1 ou
1 ou pentru uns
Semințe pentru topping
Pentru umplutura:
2 cârnați cabanos
200 de grame cașcaval
1 ceapă albă
3 ouă
câteva roșii cherry
Sare, piper, ulei
Pătrunjel verde
500 de grame făină integrală de grâu sau albă, plus extra
Pentru aluat, se amestecă untul cu făina și drojdia, respectiv sarea, iaurtul, oul ușor bătut .
Aluatul se frământă puțin, apoi se lasă la dospit 30 de minute.
Între timp, se toacă ceapa mărunt, cârnații rondele, roșiile cherry se feliaza jumătăți, cascavalul se razuieste.
Se încinge ulei într-o tigaie, se caleste ceapa cca. 10 minute, se adaugă carnatii și roșiile cherry, apoi se sparg și ouăle direct în tigaie, după 5 minute.
Se amesteca totul și se gătește încă 5 minute, se adaugă pătrunjel verde tocat și cașcaval razuit.
Compoziția se lasă deoparte.
Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, aluatul se întinde într-un dreptunghi, se pune compoziția pe mijloc, evitand marginile, se împachetează rustic, se așază într-o tavă de chec.
Aluatul se unge cu ou bătut, se presară cu semințe, se coace o oră, apoi se consumă cald sau rece.
Poftă bună!