Pagina 1 din 1

Gulas ca la Angi

Scris: 17/07/2017 08:09
de Ema Hurdugaci
1, 8 kg piept de porc proaspăt
500 de grame piept de porc afumat
2 cârnați semi-afumati de porc mai mari
1 ardei capia roșu
2 ardei grași galbeni
1 ardei iute verde
2 kg cartofi albi noi
2 cepe albe mai mari
boia dulce
piper
sare
câteva crengute de cimbru
1 legătură pătrunjel verde
ulei
apă
Acest gulas la ceaun e ideal la un picnic în familie și această rețetă aparține mătușii mele, fiind pregătită de ea, cu o astfel de ocazie! De aici și denumirea! De fiecare dată mă bucur să o văd gatind, e chiar mai pasionată decât mine la acest capitol!
Mai întâi, încingem un foc strasnic sub un ceaun și pregătim toate ingredientele: feliem burta de porc, îndepărtăm soriciul, pieptul de porc și carnatii în bucăți mai mari.
Tocam marunt ardeii, cepele, pătrunjelul, curatam și feliem cartofii bucati mai mari.
Încingem puțin ulei în ceaun, adăugăm ceapa, ardeii și patrunjelul, le calim 15 minute, apoi burta de porc proaspătă și afumată, o lăsăm 20-30 de minute, adăugăm puțină apă, cât să o acopere și o fierbem sub capac. Urmează carnatii feliati rondele, mai fierbem totul încă 10 minute.
Asezonam cu sare, piper, boia, punem câteva fire de cimbru.
Adăugăm cartofii și puțină apă, cât să îi acopere.
Mai fierbem toate ingredientele cca. 30 de minute.
Servim gulasul cu o salată asortată, multă poftă și voie bună!