Pagina 1 din 1

Supa crema de spanac cu nuci

Scris: 18/03/2016 02:44
de gaby_d
o ceapa
3 catei usturoi
un cartof
30 ml ulei
60 ml lapte de soia
60 ml supa de legume
sare
piper
nuci tocate marunt (2 linguri)
8 portii spanac congelat (sau 250-300g spanac proaspat, tocat)
<br/><br/> Pune uleiul intr-o craticioara.
Cand s-a infierbantat pune ceapa tocata marunt si usturoiul feliat si lasa-le pana devin translucide.
Adauga cartoful curatat si spalat, taiat felioare. Amesteca timp de 5 minute, pana ce cartoful se inmoaie bine apoi adauga spanacul, laptele si supa si pune capac peste vas.
Lasa la foc mic pentru 10 minute (daca amestecul e prea gros mai poti pune lapte).
Opreste focul si lasa sa se racoreasca 5 minute.
Toarna totul in blender si mixeaza pana devine o pasta omogena. Subtiezi (sau nu) dupa preferinta cu supa sau lapte.
Torni inapoi in craticioara, pui nuca tocata si mai amesteci putin pe foc.
Servesti fierbinte, ornat cu nuci tocate. <br/><br/>