Tiramisu

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lumea_bucatelor
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 05/07/2015 03:42
Localitate: Bucureşti, Romania
Contact:

Tiramisu

Mesajde lumea_bucatelor » 05/07/2015 04:13

400 – 450 ml de cafea proaspăt preparată şi răcită, fără zahăr;
o pungă de 400 g pişcoturi;
2 plicuri de frişcă;
2 ouă;
1 cutie de mascarpone (250 g);
2 plicuri de zahăr vanilat;
4 linguri de zahăr;
1 linguriţă esenţă de rom;
100 g ciocolată amăruie pentru decor;
un praf de sare.
<br/><br/> Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Când sunt bine închegate, adăugăm treptat conţinutul celor 2 plicuri de frişcă. Se mixează foarte bine, până obţinem o frişcă consistentă.
Separat, amestecăm crema de brânză mascarpone cu zahărul, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi esenţa de rom, până când zahărul se topește şi crema este omogenă. Crema se amestecă cu frişca mai sus obţinută și se lasă deoparte.

Cafeaua răcită şi neîndulcită (o puteţi face la filtru, ibric sau espressor) se pune într-un vas mai larg în care să încapă pişcoturile.

Într-un vas dreptunghiular (eu am folosit un vas de yena) am început să „montez” tiramisu. Luăm câte un pişcot, îl înmuiem puţin în cafea (doar câteva secunde, pentru a nu se rupe), după care îl aşezăm în tavă. Vom proceda la fel, până când acoperim fundul vasului. Peste primul strat de pişcoturi se toarnă aproximativ 1/3 din crema pe care o avem la dispoziţie.

Vom repeta această operaţiune: un strat de pişcoturi, un strat de cremă până când terminăm ingredientele (numărul de staturi depinde foarte multe de vasul/tava pe care o folosiţi).
Ultimul strat pe care l-am aşezat a fost cel de cremă, deasupra căruia am ras ciocolată amăruie din abundenţă.
Tiramisu se dă la frigider pentru 4-5 ore până când crema se întăreşte, iar aroma cafelei se îmbină perfect cu restul ingredientelor.

Poftă bună! :) <br/><br/>
Fişiere ataşate
11659246_899494843451439_637337073491208009_n.jpg
11659246_899494843451439_637337073491208009_n.jpg (79.68 KiB) Vizualizat de 1486 ori
Cristina Leşan

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/07/2015 03:48

delicios tiramisu bun in orice sezon ...usor de facut ...si de efect ...felicitari =D> =D>
claudia


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori