Lasagna cu dovleac si mortadella

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Lasagna cu dovleac si mortadella

Mesajde crista » 27/10/2013 08:28

ingrediente x2 portii

foi :
100 gr faina alba
1 ou
sare

umplutura :

1 farfurie adinca plina cu cuburi de dovleac
100 gr mortadella *
100-150 gr cascaval moale **
1 lingura cu ulei
100 gr parmezan ras

Amestecam faina cu oul, sarea si framintam un aluat pe care il rotuinjim ca pe o bila si il invelim in folie de plastic. Lasam aluatul sa se odihneasca pe masa din bucatarie sau in dulap cel putin 1 ora. O sa obtineti un aluat elastic si foarte usor de intins.

Pregatim umplutura :

Taiem dovleacul in cuburi pe care le punem la fiert in apa cu sare sau la aburi (cine vrea le poate coace in cuptor). Cind sunt gata, moi si intra furculita cu usurinta in ele le punem la scurs ( daca au fost fierte ).

Intre timp taiem mortadella ( cine vrea poate sa o taie in felii foarte subtiri ) si cascavalul in cuburi.


Cind aluatul s-a odihnit cele 30 minute minim il intindem cu sucitorul in foaie cit mai subtire pe care o taiem in patrate sau dreptunghiuri sau chiar si mai neregulat in bucati de dimensiunea sau chiar putin mai mari a tavii . Punem pe foc o oala cu apa si alaturi un castron cu apa rece. Cind apa din oala incepe sa clocoteasca adaugam un praf de sare grunjoasa si punem pe rind cite o foaie de aluat. O lasam cca 20 de secunde ( cit numaram pina la 20, adica) si o scoatem cu o paleta gaurita sau cu penseta de bucatarie cea lunga. O punem direct in castronul cu apa rece. De aici o scoatem cu mina caci se raceste instant si daca ati framintat un aluat elastic si ati intins o foaie subtire asa cum trebuie nu se va rupe daca o stoarceti usor in pumn. Apoi o intindeti cu grija pe un servet de bucatarie uscat si curat, de preferat din in sau bumbac si obligatoriu care a fost spalat fara balsam.

Cind am terminat de oparit foile incepem sa montam lasagna in tava.

Ungem putin ulei pe fundul fiecarei tavi, punem o foaie de lasagna apoi peste ea cuburi de mortadella, dovleac si brinza, continuam cu alta foaie si tot asa pina la ultima pe care eu am acoperit-o cu dovleac si brinza si am ras deasupra parmezan.

Nu am pus sare caci absolut toate ingredientele ori au fost fierte in apa cu sare ori au sare in ele.

Fata de lasagna clasica cu sos de beshamel pe care atunci cind o asamblati in tava trebuie sa aveti grija sa lasati cca 1 cm liber pina la marginea superioara a tavii, altfel cind se umfla in timpul coacerii da pe afara din tava ... lasagna fara beshamel nu se umfla . Deci eu am facut straturi pina sus.

Am introdus tavile in cuptorul gata incalzit la 180 °C si am lasat cca 15-20 maxim sau pina cind se rumeneste la suprafata.

O lasati sa se raceasca 10 minute inainte sa o serviti! acest sfat este valabil pentru toate pastele la cuptor.

*mortadella
http://en.wikipedia.org/wiki/Mortadella
= se poate inlocui daca chiar nu o gasiti cu cremvurst sau cu parizer ( dar unul fara usturoi ca sa nu stricati gustul).

**cascavalul folosit de mine pentru fetele din Italia se numea formaggio latteria . Seamana desi cel folosit de mine este mult mai dfelicat la gust cu emmenthalul sau cu svaiterul elvetian .. sunt taote tipuri de cascaval cu pasta moale care se topesc usor la caldura.
Fişiere ataşate
immagine_1400.jpg
immagine_1400.jpg (60.26 KiB) Vizualizat de 1499 ori
immagine_1387.jpg
immagine_1387.jpg (107.27 KiB) Vizualizat de 1499 ori
immagine_1392.jpg
immagine_1392.jpg (55.82 KiB) Vizualizat de 1499 ori
immagine_1393.jpg
immagine_1393.jpg (74.22 KiB) Vizualizat de 1499 ori
immagine_1394.jpg
immagine_1394.jpg (60.4 KiB) Vizualizat de 1499 ori
immagine_1395.jpg
immagine_1395.jpg (71.81 KiB) Vizualizat de 1499 ori
immagine_1396.jpg
immagine_1396.jpg (87.71 KiB) Vizualizat de 1499 ori
immagine_2533.jpg
immagine_2533.jpg (86.43 KiB) Vizualizat de 1499 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 27/10/2013 11:55

Crrista pune repede deoparte o portie si pentru mine, ca la cat de buna este sigur nu o sa mai ramana ceva.... :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 27/10/2013 06:05

bun bun , am fugit de foi de lasagna intotdeauna partea cu oparitul imi da fiori :? ma gandesc ca se rup si tot asa , felicitari de reteta arata deliciossss =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 27/10/2013 11:45

Cristaaaa. am o problema :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: , ca am apa in gura :buuun: :buuun: !!
Tina Chl

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/10/2013 06:57

Fetelor ma bucur ca va place reteta :hug: :hug: :hug:

Yafa din pacate s-au terminat dar mai fac pentru tine special :hug:

Claudia nu se rup si chiar daca s-ar rupe nu-i bai ca in lasagna foile nu trebuie sa fie ca la prajituri, se cirpesc de obicei . E are usor, pe cuvint. Au fost foarte bune ...

Tina tu si Gabi mi-ati facut pofta de lasagna cu dovleac :buuun: apoi pe net am gasit o reteta cu mortadella si cum aici e "mama ei" nu puteam sa nu ma execut

=))

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/10/2013 08:54

Inca o reteta delicioasa cu dovleac :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/10/2013 11:14

Danuta :hug: :hug: :hug:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 29/10/2013 08:36

Arata super bine lasagna ta. Si usurica de facut. Mai ales daca iau foi de lasagna din comert. :P.

O pun pe lista. :hug:

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/10/2013 09:27

Cla cu foi din comert e perfecta ! :party: daca ai de unde sa iei din alea proaspete care stau in frigider la magazin, ca-s mai bune.

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 29/10/2013 09:08

Imi place foarte mult modul de prezentare :flower: :flower: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori