Pizza cu Porumb si Broccoli

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Pizza cu Porumb si Broccoli

Mesajde beccas » 23/01/2013 09:10

Face 4 pizza cu un diametru de 18 cm fiecare.

Pentru aluat:
60 ml apa calda (intre 38-40 C)
10 g drojdie granulata activa
1 lingurita miere

180 ml apa calda (intre 38-40 C)
1 lingura ulei de masline extra virgin
1 lingurita sare de mare fina
375 g faina de grau alba

Pentru topping:
30 g unt
2 cepe taiate marunt
1 file de ansoa
1/4 lingurita cimbru
200 g sos de rosii
10 g frunze de busuioc taiate marunt
sare si piper proaspat macinat
sos tabasco dupa gust (puteti pune si chili cayenne)

200 g porumb
200 g broccoli spalati si taiat bucati
150 g cheddar sau cascaval razalit

Intr-un bol puneti primele 3 ingrediente. Amestecati bine cu telul apoi lasati deoparte 10 minute. Adaugati sarea, uleiul, restul de apa si 125 g faina. Cu o spatula inglobati acestea apoi mai puneti 125 g faina si procedati la fel cu inca 125 g. Cand devine aproape imposibil de a mai amesteca cu spatula transferati pe o suprafata si framantati 6 minute. Dupa ce ati incorporat excesul de faina din bol pana la finalizare mai adaugati maxim 20 de g presarand cate putin doar atunci cand este nevoie. Aluatul trebuie aiba o textura fina, moale si elastica. Ungeti acesta intr-un bol cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati deoparte 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul. Caliti ceapa in unt la foc mic aproximativ 20 de minute, adaugati file de ansoa, cimbrul, sare si piper. Mai caliti inca 3-4 minute amestecand continuu apoi turnati sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta si la foc mic lasati timp de 10 minute dupa care stingeti si puneti frunzele de busuioc.

Transferati aluatul pe o suprafata si impartiti acesta in 4 bucati egale. Luati fiecare si formati intr-o bila ducand marginile in partea de jos procedand astfel de 6-7 ori. Plasati acestea pe o folie de plastic, acoperiti-le si mai lasati inca 30 de minute.

Inainte cu 10 minute ca aluatul sa fie gata gatiti bucatile de broccoli la aburi 3 minute. Alternativ aduceti la fierbere lenta o cratita cu 1/2 cana de apa, puneti broccoli si lasati 2 minute (amestecati putin acesta intre timp) apoi strecurati. Taiati apoi acestea in bucati mai mici.

Preincalziti cuptorul la 230 C (gaz 8 ) . Intindeti pe o suprafata presarata cu putina faina fiecare bila de aluat sa aiba un diametru de 18 cm. Transferati intr-o tava si ungeti acesta deasupra cu putin ulei de masline extra virgin apoi intindeti aproximativ 2 linguri de sos (lasati putina distanta pe margini). Imprastiati porumb si putin cheddar. Plasati tava pe fundul cuptorului (deasupra focului) pentru 3 minute. Mutati apoi deasupra pentru inca 8-10 minute. Scoateti tava, imprastiati bucati de broccoli deasupra, putina cheddar si mai lasati un minut. Lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a taia.

* Nu incarcati cu prea mult topping. Prea mult sos si aluatul se v-a inmuia.
** Daca aveti porumb inghetat puneti-l intr-o cratita si la foc mic caliti putin acesta pana cand s-a evaporat din apa lasata.
Fişiere ataşate
IMG_0452.jpg
IMG_0452.jpg (95.15 KiB) Vizualizat de 2014 ori
IMG_0453.jpg
IMG_0453.jpg (105.91 KiB) Vizualizat de 2014 ori
IMG_0454.jpg
IMG_0454.jpg (103.45 KiB) Vizualizat de 2014 ori
Ultima oară modificat 25/01/2013 12:24 de către beccas, modificat de 5 ori în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/01/2013 09:13

Imi place! Mult de tot :wink:

Felicitari pentru o alta reteta minunata =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Pizza cu Porumb si Broccoli

Mesajde biaskitchen » 23/01/2013 10:06

Felicitari!
Imi place combinatia de ingrediente ! :o

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 23/01/2013 10:09

o pizza delicioasa :roll: :roll:
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/01/2013 07:49

Ce frumoase sunt fotografiile! Ai pregatit pizza delicioasa pentru toate gusturile! :hug:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 24/01/2013 08:37

Arata foarte bine =D> =D>
Sa nu te superi :wink: dar dupa ce ai inceput sa explici rezulta mai multa faina decat cea data initial :)

Imi plac culorile vii din ea, super!
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/01/2013 08:47

Impreuna cu nepotelul meu facem si noi mereu pizza in casa. Cele din comert le lasam pentru altii :wink: . Imi place mult ce ai facut tu aici, imi place sosul cu ansoa. Am sa il fac si eu dupa reteta asta dar am sa il modific putintel, am sa pun sos alb in locul celui de rosii. Stomacul meu nu se impaca cu sosul rosu :( .Sant sigura ca si cu unul alb va fi tot asa de buna pizza. Multumesc si da, acuma am vazut si eu ....modifica te rog la inceputul retetei . Ori ai scris gresit la ingrediente ori la modul de preparare. Ies cu 125 gr faina mai mult decat la ingrediente. Cred ca ai scapat continuitatea ideii si ai repetat " 125 gr faina" de trei ori in loc de doua :wink: :P ....se mai intampla :hug:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 24/01/2013 09:38

Multumesc doamnele mele :master: Apreciez acest lucru si ca am reusit sa corectez inainte sa fie acceptata in cartea de bucate. Am scris retetele in graba si nu am mai apucat sa le corectez. Va multumesc inca o data :hug: :pup:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 25/01/2013 02:47

Sa stii ca nu m-am gandit la broccoli pe pizza, dar Eva mea adora broccoliul asa o voi face cu siguranta ! :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 25/01/2013 03:33

colorata frumos si gustoasa,si eu am facut aseara dar cu alte ingrediente :pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori