Covrigi cu Seminte

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Covrigi cu Seminte

Mesajde beccas » 28/12/2012 09:26

Acesti covrigi sunt deliciosi serviti simplu sau pentru sandwichuri.

Face 8 covrigi:
2 1/4 lingurite drojdie activa granulata
2 linguri zahar nerafinat brun
250 ml apa calda (aprox 40 C)
440 g faina de grau alba
1 3/4 lingurita sare de mare
seminte de mac
seminte de floarea soarelui
un ou ecologic

Puneti intr-o cana drojdia, zaharul si apa. Amestecati apoi lasati deoparte 15 minute. Puneti sarea in apa amestecati din nou si turnati peste faina. Cu o furculita inglobati faina si formati un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Acesta trebuie sa fie nelipcios, ferm si elastic. Puneti o lingura de ulei de masline intr-un bol si ungeti aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora sau pana cand s-a dublat in marime. Apasati aluatul usor si mai lasati 10 minute. Impartiti acesta in 8 bucati, formati-le in bile apoi cu putina faina pe un deget faceti o gaura in mijloc cu diametrul de 2 cm si asezati-le in tava. Acoperiti si lasati inca 10 minute. Aduceti o oala cu apa la o fierbere lenta. Preincalziti cuptorul la 220 C (gaz 7). Puneti cate 2-3 bucati de aluat si fierbeti in oala un minut pe fiecare parte. Lasati sa se stoarca de apa cand scoateti cu o paleta si transferati-i inapoi in tava. Ungeti deasupra cu putin ou batut si presarati seminte dupa plac. Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (121.57 KiB) Vizualizat de 2481 ori
image.jpg
image.jpg (124.46 KiB) Vizualizat de 2481 ori
image.jpg
image.jpg (46.67 KiB) Vizualizat de 2481 ori
Ultima oară modificat 28/12/2012 10:27 de către beccas, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 28/12/2012 10:24

Vreau si eu un covrig! :rugaciune:

:buuun: :buuun: :buuun:

:master: =D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 28/12/2012 10:38

wow, bun !
arata de nota zece !
era in arad, o covrigarie care fierbea covrigii inainte de coacere, de fapt ii opareau...erau mai subtiri ca ai tai, ai tai sunt ca niste colacei puffffffosssi, asa apar pufosi pufosi :love:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/12/2012 08:51

Nemaipomenit de bine arata :buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> =D>

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/12/2012 02:49

bun si iar bun cam asa fac si eu covrigii brasoveni numai ca au o alta forma oricum cu unul ma servesc si eu :wink:
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 29/12/2012 03:10

Super covrigi! =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori