Stroganoff cu Ciuperci si Carne de Vita

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Stroganoff cu Ciuperci si Carne de Vita

Mesajde beccas » 26/12/2012 11:56

Aceasta este o reteta inspirata de cea traditionala din gastronomia ruseasca.

Pentru 4 portii:
2 linguri ulei de masline
500 g carne de vita taiate fasii de aproximativ 2-3 cm
sare si piper proaspat macinat
30 g unt
2 cepe taiate pestisori fin
300 g ciuperci champignon taiate felii
2 catei de usturoi razaliti fin
2 linguri faina de grau alba
1/4 lingurita cimbru
un praf mic de chili cayenne
1/4 lingurita oregano
125 ml vin alb
800 ml apa + 1/2 cub organic de vita sau 800 ml supa clarifiata de vita
200 ml smantana (grasime 30%- este important ca aceasta sa aiba o cantitate mare de grasime pentru a nu se separa)
1 lingura de ceapa verde taiata marunt (doar cozile)

800 g tagliatelle proaspete

Intr-o cratita sau tigaie de inox puneti uleiul de masline. Asezonati carnea si prajiti aceasta la foc mare pana cand apa se reduce si carnea incepe sa se caramelizeaza. Scoateti aceasta pe o farfurie si lasati deoparte. In aceeasi cratita puneti untul, ciupercile si ceapa. Caramelizati acestea la foc mic 10 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul si oregano. Amestecati si lasati max 30 de secunde. Puneti faina, distribuiti-o si dupa ce a 'disparut' turnati vinul si supa de vita. Aduceti la o fierbere lenta iar intre timp razaliti cu o spatula de pe fundul cratitei acele arome caramelizate. Adaugati carnea, acoperiti si la foc mic lasati sa fiarba lent aproximativ 1 ora. In functie de tipul de carne care folositi aceasta poate v-a avea nevoie de mai mult sau mai putin timp de fierbere. Cand carnea este gata fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Strecurati si amestecati-le cu putin ulei de masline extra virgin apoi portionati. Luati de pe foc tocana dupa care adaugati smantana si ceapa verde. Serviti aceasta peste paste.
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (64.63 KiB) Vizualizat de 7179 ori
image.jpg
image.jpg (93.61 KiB) Vizualizat de 7179 ori
Ultima oară modificat 26/12/2012 05:55 de către beccas, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/12/2012 04:17

arata fenomenal :roll: =D>
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 26/12/2012 05:52

alejoe scrie:arata fenomenal :roll: =D>


Subscriu! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/12/2012 09:08

Ce mult imi place ce ai facut aici :master: =D> =D> =D> :flower:

Eu sunt indragostita de bucataria rusesca...regret ca nu cunosc limba...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/12/2012 09:21

Iti citesc cu mult interes retetele postate...sunt incantata de ele :!:

Sincer, te felicit =D> :!: :master:

Ps. Inca o intrebare, sper sa nu te superi...destul de des am intalnit la retetele tale ca folosesti " cub organic " de vita, pui, etc...ce sunt ?

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 27/12/2012 03:21

arata minunat!!!! :master: :master: :master: :hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 27/12/2012 03:25

apetisant si cu taieteii aceia....cremissimo ! :flower:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 27/12/2012 07:32

lucia_bp scrie:Iti citesc cu mult interes retetele postate...sunt incantata de ele :!:

Sincer, te felicit =D> :!: :master:

Ps. Inca o intrebare, sper sa nu te superi...destul de des am intalnit la retetele tale ca folosesti " cub organic " de vita, pui, etc...ce sunt ?

:pup: :pup: :pup:


Lucia iti multumesc foarte mult si stai linistita nu vad de ce m-as supara. Sunt cuburile asemanatoare cu cele gasite adesea de la Knorr sau Gallina Blanca. Motivul pentru care mentionez organic (sau ecologic) este pentru ca legumele sunt crescute fara pesticide si in conditii ecologice iar animalele fara hormoni si sunt hranite natural. Un lucru important care il recomand este ca aceste cuburi sau acel mix de condimente sa nu contina glutamat de sodiu (adesea si sub numele de potentiator de gust sau arome). Acest ingredient folosit pe termen lung este daunator si ataca sistemul nervos. In Romania cuburile le gasesc la magazine naturiste iar in supermarketuri cred ca Fuchs este singura compania care nu foloseste acest ingredient. Inca o data Lucia iti multumesc. :master: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/12/2012 08:57

Nu pot spune ca sunt fan al carnii de vita...dar ce ai facut aici este foarte bun :master:

=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 30/12/2012 06:00

Minunat arata farfuria de prezentare! =D> Delicios cu siguranta! :master:

:hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori