Paine dulce cu scortisoara( coapta in felii)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/08/2011 09:47

:shock: :shock: Adi :master: :master: =D> =D> ....super a iesit :D ....pufoisenie in toata regula.....ai facut si sosul de branza deasupra???
:hug: :hug:

ananikita
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 04/08/2011 09:06

Mesajde ananikita » 05/08/2011 04:02

mie nu imi plac dulciurile dar asta arata bine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/08/2011 05:50

Pai eu nu am postat reteta special pentru tine :o ci pentru toata lumea :D ....oricum , gusturile nu se discuta :peace: ....mersi :flower:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 07/08/2011 09:53

Nu arata ea asa pufosenie,dar gustul e de nota 100000.
Sper sa se atasat poza ca e de pe telefon si nu stiu daca merge.
Fişiere ataşate
2011-08-06 23.07.58.jpg
2011-08-06 23.07.58.jpg (1.42 MiB) Vizualizat de 2384 ori

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 07/08/2011 10:06

Eeeeeee,a mers!pupi,foaaaarte buna!am mancat cu leo aproape
3 sferturi azi-noapte!el a mancat coaja iat eu miezul. Asa facem si cu peinea.
Creacuse f frumos dar s-a scurs unt si s-a ars in cuptor si a trebuit
sa-l deschid sa curat ca se afumase toata casa.
Nu e absolut deloc greu de facut.si-o spun eu care nu-mi ies retetele
aproape niciodata.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/08/2011 07:46

Flore, ma bucur ca ai facut-o si ca a reusit =D> =D> , ma bucur ca ai incercat si ai vazut cat de usor se face daca se tin pasii retetei cu strictete.....problema cu untul nu stiu ce sa spun....la mine nu s-a intamplat asa ceva :? ....ai pus mai mult decat am scris ??? :? sau ce s-a intamplat?????

Apropo, nu pot sa vad poza, e doar un spatiu mare gol in locul ei :? :( ....astept pana ajungi la serviciu , poate de acolo poti mai bine sa trimiti..... :hug: :pup: :hug: :pup: nu uita....astept si sa sti ca sant chiar curioasa :D :hug: :pup:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 09/08/2011 05:08

Pupi, acum se vede?e cam turtita ea, cred ca si din cauza ca m-am pacalit cu faina, am mai pus o lingura (deh, cum era sa-mi ies din trendul ''mie nu-mi iese''? :P ) sau din cauza ca am deschis cuptorul in timpul coacerii. unt am avut un pachet de 200gr, am pus jumate la piure, iar jumatea care a ramas am impartit-o iar in jumate, una pt aluat, una pt umplutura.nu ma supar neam ca s-a scurs in cuptor, am mancat-o lu leo la 12 noaptea :P. a mai ramas un pic si pe a doua zi, dar mai buna a fost atunci calda. dubi zicea ca seamana cu ceva din copilarie, mie mi se pare ca seamana cu colacii secuiesti. sigur o mai fac!
Fişiere ataşate
p.jpg
p.jpg (59.51 KiB) Vizualizat de 2335 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/08/2011 05:27

=D> =D> =D> , a iesit fain, sa ii faci un sos de branza data viitoare si daca iti mai ramane pentru a doua zi ( la noi nu apuca niciodata a doua zi :P ) incalzeste in microunde cateva secunde si pune sosul de cream cheese deasupra( cream cheese+ zahar praf+ putina smantana+ suc de lamaie/lime)......te lingi pe degete :D :buuun: ....la faina , la cantitati, nu stiu ce sa spun....eu folosesc faina macinata normal, fara extractii sau adaugari, o cumpar direct de la moara, este faina alba, natural( nealbita chimic)....la mine totdeauna aluatul este moale de tot, mainile le ung sau le fainez ca sa pot lucra bine cu el, .....se intinde putin cand incerc sa ridic o fasie sa o asez peste cealalta.....cred ca am sa fac un video cu painea asta :P :hug: :pup:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 09/08/2011 05:36

Faina reteta...sincer foarte interesanta :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 09/08/2011 06:26

eu folosesc faina Dobrogea, nu am alta , decat pe-a lor, dar ies toate prajiturile roscate :o


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori