Tort zebra

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 09/08/2007 02:24

Crisa il poti face si intr-un vas de yena mai maricel... l-am vazut montat si asa si arata bine! Numai ca il taia direct din vas! :) \
Bun venit pe RC! :flower:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
crisa_yza
Incepator
Mesaje: 60
Membru din: 08/08/2007 04:28
Localitate: Slatina

Mesajde crisa_yza » 09/08/2007 02:34

Aaaa pai e super atunci!
Multumesc frumos! :pup:

shiny_dy
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 03/12/2007 03:43
Localitate: Timisoara,Romania

Mesajde shiny_dy » 20/03/2008 08:30

Buna,fetelor.Am o intrebare...Stiu ca astest tort s-a scris mai de mult,chiar si eu il am scris de ceva timp,dar nu sunt lamurita cu o chestie...Cat inseamna 10 foi de gelatina?Cate grame are o foaie,de exemplu?Sper sa ma lamuriti si pe mine,ca habar nu am ce cantitate sa pun si am mai vazut si la alte retete ca scrie tot in foi,gelatina!
Va multumesc mult!

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 21/03/2008 02:14

shiny_dy scrie:Buna,fetelor.Am o intrebare...Stiu ca astest tort s-a scris mai de mult,chiar si eu il am scris de ceva timp,dar nu sunt lamurita cu o chestie...Cat inseamna 10 foi de gelatina?Cate grame are o foaie,de exemplu?Sper sa ma lamuriti si pe mine,ca habar nu am ce cantitate sa pun si am mai vazut si la alte retete ca scrie tot in foi,gelatina!
Va multumesc mult!


Buna si eu.Sunt noua pe acest forum, dar numi in ce priveste postarile.De citit va citesc de mai mult timp, si am gasit aici retete minunate, foarte frumos explicate.
Shiny_Dy, la gelatina cel mai simplu e, daca te orientezi dupa ce scrie pe pachet.Practic tu trebuie sa te uiti la reteta, ce cantitate de lichid are, si in functie de asta sa pui gelatina.De ex., daca in reteta scrie ca trebuie sa pui 1/2 l lichid, pui un pachetel pe care scrie ca ar corespunde unui 1/2 l lichid.Daca pe pachetelul de gelatina folosit scrie ca ar corespunde doar unui 1/4 l lichid, pui doua pachetele.Deci este in functie de gelatina care o folosesti.Eu daca pachetelul corespunde unui 1/2 l lichid, si atata lichid prevede si reteta, pun cu o juma de lingurita mai mult, sa fiu sigura ca se incheaga.
Nu stiu daca ai inteles ceva din ce am insirat eu, dar daca nu, scrie, si iti mai explic o data altfel.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 22/03/2008 09:39

Nally cred ca tortul tau o sa fie facut de toti de pe acest forum.
Am bagat reteta la preferate si cat de curand urmez si eu.
Imi place la nebunie,mai ales ca e si racoritor cred de la gelatina cu branza!super! :flower: :flower: :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

shiny_dy
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 03/12/2007 03:43
Localitate: Timisoara,Romania

Mesajde shiny_dy » 25/03/2008 03:41

Micul scrie:


Buna si eu.Sunt noua pe acest forum, dar numi in ce priveste postarile.De citit va citesc de mai mult timp, si am gasit aici retete minunate, foarte frumos explicate.
Shiny_Dy, la gelatina cel mai simplu e, daca te orientezi dupa ce scrie pe pachet.Practic tu trebuie sa te uiti la reteta, ce cantitate de lichid are, si in functie de asta sa pui gelatina.De ex., daca in reteta scrie ca trebuie sa pui 1/2 l lichid, pui un pachetel pe care scrie ca ar corespunde unui 1/2 l lichid.Daca pe pachetelul de gelatina folosit scrie ca ar corespunde doar unui 1/4 l lichid, pui doua pachetele.Deci este in functie de gelatina care o folosesti.Eu daca pachetelul corespunde unui 1/2 l lichid, si atata lichid prevede si reteta, pun cu o juma de lingurita mai mult, sa fiu sigura ca se incheaga.
Nu stiu daca ai inteles ceva din ce am insirat eu, dar daca nu, scrie, si iti mai explic o data altfel.[/quote]



Iti multumesc pt raspuns.Am sa fac cum mi-ai zis tu...
O zi buna iti doresc :pup:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 25/03/2008 04:14

shiny_dy scrie:
Micul scrie:


Buna si eu.Sunt noua pe acest forum, dar numi in ce priveste postarile.De citit va citesc de mai mult timp, si am gasit aici retete minunate, foarte frumos explicate.
Shiny_Dy, la gelatina cel mai simplu e, daca te orientezi dupa ce scrie pe pachet.Practic tu trebuie sa te uiti la reteta, ce cantitate de lichid are, si in functie de asta sa pui gelatina.De ex., daca in reteta scrie ca trebuie sa pui 1/2 l lichid, pui un pachetel pe care scrie ca ar corespunde unui 1/2 l lichid.Daca pe pachetelul de gelatina folosit scrie ca ar corespunde doar unui 1/4 l lichid, pui doua pachetele.Deci este in functie de gelatina care o folosesti.Eu daca pachetelul corespunde unui 1/2 l lichid, si atata lichid prevede si reteta, pun cu o juma de lingurita mai mult, sa fiu sigura ca se incheaga.
Nu stiu daca ai inteles ceva din ce am insirat eu, dar daca nu, scrie, si iti mai explic o data altfel.




Iti multumesc pt raspuns.Am sa fac cum mi-ai zis tu...
O zi buna iti doresc :pup:
[/quote]

Cu multa placere!
Si eu iti doresc o saptamana frumoasa cu mult soare.

PS.
Nu stiu daca ai mai lucrat cu gelatina, asa ca-ti mai scriu ce stiu, si ce am experimentat.
Daca amestecul in care pui gelatina, este rece, il adaugi, lingura cu lingura in gelatina topita pe baie de aburi.
Daca amestecul este cald, adaugi gelatina in amestecul respectiv, lingura cu lingura.
Important este ca atunci cand topesti gelatina pe baie de abur, sa nu o lasi sa fiarba.Si nici amestecul cald in care o pui sa nu fie fierbinte, ci doar caldut.
Cam asta e ce stiu in materie e gelatina.
Spor la treaba :)
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

ramy99
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 19/11/2008 01:45
Localitate: Pianfei,Italia

pare gustos

Mesajde ramy99 » 19/11/2008 02:23

maine am sa-l incerc si eu....parca e facut intr-o patiserie:vis: !!!deabea astept maine .....pare delicios :clipocit:
Fames est optimus caqus-foame e cel mai bun bucatar!!!


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori