Pagina 2 din 3

Scris: 08/06/2011 06:29
de pupi
Flore, lasa toata lumea sa pleca la culcare :P sa nu iti mai stea in picioare nimeni si fa pasta....incet si cu rabdare iese perfect, ai sa vezi ...urmeaza pas cu pas indicatia Alinei si ai sa vezi ce pasta faina are sa iti iasa.... imi plac torturile facute =D> =D> ....de fructe???.....cel mic , pentru gradi, a avut succes la copii , cred :D . :hug:

Mitinica, daca nu iti place pasta de lapte praf si e greu de lucrat cu ea( eu nu o cunosc, nu am facut niciodata) de ce nu faci pasta din marshmellows....e foarte usor de pregatit, o poti aroma cu ce vrei si colora dupa dorinta, se lucreaza foarte bine cu ea, se poate pastra la frigider cateva saptamani, se poate manca fara probleme...ce e drept , e dulce foc, dar unora le place asa dulce si apoi ...in amestec si cu blatul si cremele , mai atenueaza ceva din dulceata.....
Poate, daca am timp maine am sa fac o tura si am sa o postez sa vezi ce usor se face si rapid ( asta in cazul in care nu cunosti produsul final)... :hug:

Scris: 08/06/2011 07:14
de black_sweet_crush
nu ca o fac, gata! desi Leo mic vrea Mickey mouse pana la 11 noaptea si mai rau e ca si la 11 noaptea e inca lumina afara si dimineata incepe pe la 4 :bum: ...nu prea dormim noaptea ca nu ne arde :P

Scris: 22/07/2011 12:15
de dubi_07
offf cat am cautat reteta asta!!! :badday: stiam eu ca a fost postata pe undeva..
alina, ai promis ca o postezi in cartea de bucate si nu ai facut-o!!
daca dau cautare pe forum dupa "ciocolata plastica"... ciuciu, nu gaseste... adica gaseste vreo 25 de pagini cu "ciocolata" dar nu am avut rabdare sa ma uit prin toate :o

acum ca am gasit reteta, problema e alta... cine ma invata sa modelez trandafiri si alte minunatii?

Scris: 22/07/2011 09:54
de pupi
Dubi draga uite aici cum sa faci flori....in locul bilutei poti folosi o lingurita sau chiar degetele, iar daca nu ai forme de frunza, pur si simplu folosesti imaginatia si tai cu cutitul in fondant/ciocolata plastica

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... dant-3697/ etc......


daca mai vrei poti sa gasesti ideide creme/fondant/ciocolata etc, la " sfaturi in bucatarie" al doilea subiect care e marcat cu "important"...metode si tehnici de ornare a torturilor....

Daca vrei sa ii faci din crema trandafirii ai aici un link de la sectiunea video....poate te intereseaza asta sau mai bine zis te ajuta


http://www.reteteculinare.ro/video/tran ... ament/..... :hug: :pup:

Scris: 22/07/2011 11:01
de black_sweet_crush
eu daca vad o reteta pe care vreau sa o incerc si va zic ca o fac, sa nu va asteptati la mare branza: NICIODATA NU LE NIMERESC!si gata!sunt neatenta, cred si de-aia. am incercat si eu cioco, am topit-o, am pus lingura de miere, am amestecat in ea pana s-a legat si apoi arata sfaramicioasa si cu grasime topita scursa din ea. cred ca a fost cioco prea grasa, io stiu :?: !?am bagat-o la frigider si a doua zi era beton =)) , oricat m tinut-o pe masa, tot asa era, dar a avut un guuuustttt :buuun: :buuun: :buuun: . am papat o ciocolata intreaga si cu miere in ea, cred ca 3000 de calorii =)) .nu m-am ales cu tramdafirii, dar a fost taaare buna asa bucatele.

Scris: 22/07/2011 08:48
de dubi_07
pupi, esti o artista :master: =D>
superb! superb!
am accesat link-ul de la tine... par usor de facut... pana la proba contrara :D
betisor asa cu bila cam pe unde gasesc?
mersi mult! :hug:

b_s_c, stai linistita ca nici mie nu-mi ies din prima. atunci cand ma straduiesc mai mult, nu iese nimic bine.. cele mai bune dulciuri/mancaruri imi ies din greseala :roll:

Scris: 22/07/2011 10:14
de pupi
Dubi draga , nu am nici cea mai mica idee pe unde poti gasi asa ceva....intreaba fetele din Romania, poate stie careva daca se gaseste asa ceva pe acolo.....poti sa folosesti o lingurita ca sa presezi ciocolata sau fondantul cat mai subtire....nu e neaparata nevoie de betisorul ala cu bila....eu il folosesc pentru ca il am dar daca te uiti la ultimele poze ai sa vezi trandafirul ala galben ca e facut cu lingurita....nu e greu.
Din experienta mea iti spun, cu cat intinzi mai bine la margine ciocolata sau fondantul , cu atat ies petalele trandafirilor mai " reale" :wink: :hug:

Scris: 05/08/2011 03:59
de ananikita
imi faceti pofta

Scris: 30/08/2011 10:34
de alina_i
Florentina draga, nu ai gresit cu nimic!
Asa trebuie sa fie - tare!!!
Se framanta cu rabdare si devine o pasta asemanatoare cu plastelina,
din care poti sa modelezi tot felul de chestii :clipocit:

Sper ca data viitoare sa ai mai multa rabdare :hug:

Pun cateva poze cu ultimul tort decorat tot cu ajutorul ciocolatei plastice :D

Scris: 30/08/2011 10:43
de alina_i
dubi_07 scrie:offf cat am cautat reteta asta!!! :badday: stiam eu ca a fost postata pe undeva..
alina, ai promis ca o postezi in cartea de bucate si nu ai facut-o!!
daca dau cautare pe forum dupa "ciocolata plastica"... ciuciu, nu gaseste... adica gaseste vreo 25 de pagini cu "ciocolata" dar nu am avut rabdare sa ma uit prin toate :o

acum ca am gasit reteta, problema e alta... cine ma invata sa modelez trandafiri si alte minunatii?


Gata! Acum este si in Cartea de bucate :wink:
Iertare pentru intarziere :clipocit: