Tortul lunii iulie--Barbie cake

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Tortul lunii iulie--Barbie cake

Mesajde Sandra Donaghey » 09/07/2006 07:23

Dragii mei luna trecuta pe 29( iunie evident) a fost ziua mea.Si ce m-am gandit ..ia sa fac un tort mai de proportii ca tot asa a fost si numarul anilor impliniti :P .
Am facut doua blaturi din compozitie de pandispan: 12 oua , 12 linguri de ulei, 2 cani de zahar si 2 cani de faina.Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane diferite.Am batut albusurile spuma cu cele doua cani de zahar ..dupa care am adaugat galbenusurile frecate cu ulei.Le-am combinat dupa care am adaugat faina .Eu de obicei pentru siguranta adaug si praf de copt.Aici am pus o lingura ca sa fiu sigura ca nu am surprize. Am impartit compozitia in 2 si am turnat in cele doua forme detasabile de tort unse in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.Am dat la cuptor la 180 grade sau gas mark 4 pentru 40 min.Acum verificati si voi dupa cuptorul fiecaruia.
Cand blaturile s-au copt le-am scos...le-am lasat sa se raceasca si le-am transferat pe gratare de bucatarie.
Crema de diplomat:

6 oua TORT DIPLOMAT
o cana cu lapte
200 g zahar
400 g frisca
4 plicuri de gelatina .

Se pune laptele intr-o craticioara si se adauga zaharul si galbenusurile.Se pune pe foc mic se amesteca continuu pana devine ca o ciulama .Se incorporeaza si gelatina dizolvata in putina apa dupa care se mai lasa putin pe foc .Se da la o parte si se lasa sa se racoreasca.Se adauga albusurile batute spuma si frisca.Cand se mai raceste si capata o consistenta mai grosuta se repartizeaza pe blaturi.
IDEE: eu am facut doar cu jumatate de reteta si a iesit super.Am inlocuit frisca cu iaurt grecesc ( fetele din Romania pot folosi Danone cremosso daca vor). Nu am mai pus albusurile deloc pentru ca in loc de 200 gr frisca sau iaurt am pus 300.
NOTA: RETETA DE CREMA DIPLOMAT NU ESTE A MEA.ESTE LUATA DE PE ALT SITE SI APARTINE UNEI FETE DIN ROMANIA.ASTA CA SA NU FIU ACUZATA CA AM FURAT VRE-O RETETA SI MI-AM INSUSIT-O!!

Crema de Jofree( Asta este a mea cu siguranta ca o am de la tata :wink: )
4 oua
4 linguri de zahar pudra
250 gr unt
1 pachet cacao
nuci macinate
Se baga la mixer untul impreuna cu zaharul pudra pana devine cremos..dupa care se adauaga cacaua.Se separa albusurile de galbenusuri.Se adauga galbenusurile la compozitie unul cate unul si in final albusurile batute spuma.Se poate adauga esenta de rom dupa gust sau foarte bine lichior de wisky sau orice alta aroma de alcool doriti.Se adauga nucile macinate.
Acum incepe montarea.Se taie blaturile pe 3 nivele.Eu montez tortul de fiecare data in forma in care a fost copt.Am pus la fiecare tort cate un strat de crema din fiecare.Nu am mai insiropat ca mi-a fost teama sa nu o ia la vale :D
Dupa ce am lasat o noapte la frigider sa se seteze crema bine intre blaturi am inceput decorarea lui. Am decorat cu pasta de zahar cumparata de la magazin.Din pacate am gasit doar alba si ceea ce se vede cu roz e combinatia intre pasta alba si colorant lichid rosu.

Si acum imaginile pas cu pas la decorare care sper sa-mi iasa .

Daca sunt nelamuriri astept intrebari.
Sandra
Fişiere ataşate
DSC00458.jpg
DSC00458.jpg (44.06 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00454.jpg
Tortul in faza terminala
DSC00454.jpg (43.65 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00453.jpg
DSC00453.jpg (38.5 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00452.jpg
Aici pictam cu culoare verde frunzele.
DSC00452.jpg (62 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00450.jpg
A trebuit sa le pictez pentru ca in cazul in care adaugam culoare lichida la pasta de zahar incepea sa devina lipicioasa si nu se mai lucra bine.
DSC00450.jpg (41.72 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00449.jpg
Trandafiri peste tot...
DSC00449.jpg (41.44 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00446.jpg
DSC00446.jpg (45.9 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00445.jpg
cele 2 inimioare
DSC00445.jpg (40.49 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00444.jpg
vedere frontala
DSC00444.jpg (45.08 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00443.jpg
Vedere laterala
DSC00443.jpg (48.49 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00442.jpg
Aici am atasat partea din fatza a rochiei.
DSC00442.jpg (46.3 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00440.jpg
Am inceput imbracatul papusii.Confectionatul rochitei.Rochita s-a vrut a fi o copie a rochiei mele de la cununia civila dar nu a iesit intru totul.
DSC00440.jpg (53.59 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00439.jpg
Asezam papusa in centrul tortului superior.Pentru cele care nu au forma de tort cu gaura la mijloc ( ca un colac) pot infige papusa direct in tortul obisnuit).Parul papusii se imbraca cu foaie de staniol pentru o mai buna libertate de miscare asupra papus
DSC00439.jpg (51.37 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00438.jpg
Asezam si blatul superior ..il centram exact in mijloc pentru a evita surprizele neplacute
DSC00438.jpg (36.32 KiB) Vizualizat de 18610 ori
DSC00437.jpg
In blatul de jos am introdus bete ( din cele ptr frigarui ) taiaie la nivelul blatului pentru o mai buna sustinere.
DSC00437.jpg (36.98 KiB) Vizualizat de 18611 ori
DSC00436.jpg
Atasam inimioare ...
DSC00436.jpg (45.08 KiB) Vizualizat de 18612 ori
DSC00435.jpg
Am imbracat toata suprafata tortului cu pasta de zahar...si am inceput sa lipesc inimioare .
DSC00435.jpg (34.07 KiB) Vizualizat de 18612 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 09/07/2006 07:27

Am uitat sa pun poza in care imi puneam dorinta si suflam in lumanare. :party: :flower:
Fişiere ataşate
DSC00464.jpg
O dorinta...si o lumanare gata sa indeplineasca dorinta
DSC00464.jpg (57.45 KiB) Vizualizat de 18609 ori
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 09/07/2006 07:32

Nu cred ca am voie sa pun 2 torturi dar eu oricum il expun si pe cel de pe 26 martie .Aici s-a sarbatorit Mother's day si este special pentru soacra mea. Este un tort in forma de pian cu o crema de tiramisu.
Fişiere ataşate
post-28549-1143397588_thumb.jpg
Sectiune
post-28549-1143397588_thumb.jpg (28.81 KiB) Vizualizat de 18607 ori
post-28549-1143396864_thumb.jpg
mai aproape...
post-28549-1143396864_thumb.jpg (42.12 KiB) Vizualizat de 18607 ori
post-28549-1143396521_thumb.jpg
Tort pian
post-28549-1143396521_thumb.jpg (44.3 KiB) Vizualizat de 18607 ori
kiss for you

Simosymo
Incepator
Mesaje: 166
Membru din: 05/02/2006 06:24

Retete ilustrate

Mesajde Simosymo » 09/07/2006 08:39

Am sa-ti raspund "si" aici Sandra.
Ce faci tu aici se numeste "arta"!
Eu nu cred ca as reusi sa fac asa ceva vreodata. Esti o artista in ale bucatariei. Felicitari in ca odata - m-ai impresionat foarte mult cu tortul Barbie! =D>

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 09/07/2006 08:47

Iti multumesc foarte mult :blushing: cu desi ca sunt foarte multe alte fete de pe aici si pretutindeni si cred ca stii la ce ma refer care fac intr-adevar opere de arta.Fac niste torturi de faci plecaciuni inaintea lor mai ceva ca in fatza Maiestatii Sale ..regina :flower: :flower:
kiss for you

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 10/07/2006 11:57

Da ... primul tort mi se pare mai degraba o sculptura ... :master: :master: :master: Arata foarte bine :) :flower:

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 10/07/2006 01:57

Multumesc mult de tot :flower:
kiss for you

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 10/07/2006 05:41

Sandra arata bine =D>
felicitari pentru migala nu pui si o sectiune
de la cel pentru soacra?
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 10/07/2006 05:44

zuli scrie:Sandra arata bine =D>
felicitari pentru migala nu pui si o sectiune
de la cel pentru soacra?


De la cel cu nuci pe margine? :roll:

La anul cand va mai fi ziua ei..ca de pe 2 iunie si pana acum e mancat si digerat :roll:
Dar lasa ca mai fac altu :flower:
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 10/07/2006 05:52

Sandra Donaghey scrie:
zuli scrie:Sandra arata bine =D>
felicitari pentru migala nu pui si o sectiune
de la cel pentru soacra?


De la cel cu nuci pe margine? :roll:

La anul cand va mai fi ziua ei..ca de pe 2 iunie si pana acum e mancat si digerat :roll:
Dar lasa ca mai fac altu :flower:


Si pe ala il fac pas cu pas...
kiss for you


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori