Inghetata de cafea in cosulete

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

andreead
Incepator
Mesaje: 23
Membru din: 20/07/2010 06:40
Localitate: bucuresti
Contact:

Inghetata de cafea in cosulete

Mesajde andreead » 20/07/2010 07:01

-3 galbenusuri
-350 ml lapte+2 pliculete ness(sau 250 ml lapte+100 ml cafea preparata)
-250 ml frisca lichida
-150 g zahar

COSULETE

INGREDIENTE:
-4 albusuri
-150 g zahar
-70 g faina


Inghetata :laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri ,amestecand incontinuu.Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se ingroase(amestecand).Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece si gheata si se lasa pana la racire completa!

Frisca se bate si se inglobeaza in amestecul de lapte+oua+cafea(cand este complet rece) si se amesteca!
Se da la congelator 1 h,apoi se scoate si se mixeaza,se da din nou la congelator si se repeta mixarea dupa o h!


COSULETE

albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza.

O foaie de copt se unge bine cu ulei,se toarna o lingura de aluat si se formeaza un cerc si se da la cuptor pana se rumeneste putin!Daca nu este bine facuta la suprafata se scoate din cuptor si cu ajutorul unui cutit uns bine se intoarce si se mai da la cuptor.Cand se scoate din cuptor se pune pe fundul unui pahar uns si deasupra un alt pahar.
Fişiere ataşate
1279466479e706bb26.jpg
1279466479e706bb26.jpg (27.4 KiB) Vizualizat de 3289 ori
1279466485b2933c93.jpg
1279466485b2933c93.jpg (41.01 KiB) Vizualizat de 3289 ori
1279466494c40bdbab.jpg
1279466494c40bdbab.jpg (31.01 KiB) Vizualizat de 3289 ori
1279466513cad9a774.jpg
1279466513cad9a774.jpg (51.56 KiB) Vizualizat de 3289 ori
1279466521d3d4ec11.jpg
1279466521d3d4ec11.jpg (44.5 KiB) Vizualizat de 3289 ori
1279466452660eb56e.jpg
1279466452660eb56e.jpg (40.37 KiB) Vizualizat de 3289 ori

Avatar utilizator
epurasha
Bucatar in devenire
Mesaje: 324
Membru din: 23/09/2009 06:38

Mesajde epurasha » 20/07/2010 08:51

ce reteta eleganta ! felicitari! :)

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 20/07/2010 09:26

ce bine arata ! nota 10, felicitari ! o intrebare doar ... cosuletele le-ai preparat pe fiecare in parte ? nu se pot pune mai multe in tava cumva ? cam ce diametru au avut cosuletele ? o intrebare...3 intrebari de fapt :D

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/07/2010 10:52

Foarte frumos prezentat ..apoi imi place mult la gust inghetata de cafea! :buuun: =D> :flower:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 21/07/2010 10:59

Felicitari! Arata super! :buuun: :buuun: :buuun: O asteptam in concurs ;)

P.S. Bine ai venit! :hug: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
furnicuti
Incepator
Mesaje: 58
Membru din: 23/03/2010 06:15
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde furnicuti » 21/07/2010 03:00

foarte bine arata inghetata :master: =D> =D>
Felicitari si succes la concurs!

andreead
Incepator
Mesaje: 23
Membru din: 20/07/2010 06:40
Localitate: bucuresti
Contact:

Mesajde andreead » 21/07/2010 07:27

eu am facut cate unul pentru ca mi s-a parut mai rapid pentru ca tr sa lucrezi repede cu fiecare.Diametrul nu il stiu,trebuie sa fie atat de mare incat sa se lase pe pahar
:hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 22/07/2010 12:27

andreead scrie:eu am facut cate unul pentru ca mi s-a parut mai rapid pentru ca tr sa lucrezi repede cu fiecare.Diametrul nu il stiu,trebuie sa fie atat de mare incat sa se lase pe pahar
:hug:


multumesc mult :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 22/07/2010 04:43

Bine ai venit!!! :flower: :flower: :flower:
O prezentare interesanta a inghetatei , cat si o reteta foarte atragatoare :wink:
=D> =D> =D>
Bafta la concurs :party:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 23/07/2010 12:15

Andrea, ajutoooor! Mi s-a branzit compozitia pe foc(cafea+galbenuse). O arunc sau mai pot repara ceva? In plus nu am decat vreo 3 l-ri de smantana normala, nu lichida, si ma gandeam sa suplimentez cu iaurt, sa continui sau sa renunt?! :cry:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori