Tarta cu rubarba si bezea Ă  la Christine Ferber

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Tarta cu rubarba si bezea Ă  la Christine Ferber

Mesajde yafa » 10/05/2010 06:20

Si la noi a fost ziua mamelor, si cum de mult imi doream sa incerc acesta reteta, numai bine...

Ingrediente:

Blat din aluat briseĂŠ:
125g de faina
90g unt moale
1 lingurita de zahar pudra
1praf de sare
3,5 cl de apa rece

Crema:
5cl de smantana lichida
3cl de lapte
2 oua medii
15g de zahar( eu am pus 50g caci rubarba mea era foarte acida)

Pentru finitie:
400g de rubarba
2 oua medii
90g de zahar pudra
1 praf de sare
10g de zahar tos


Prepararea:

Pregatim blatul, dizolvam sarea in apa si adaugam untul, incorporam faina pana se formeaza un aluat nelipicios, il asezam pe un film alimentar si il asezam la frigider minimum 3 ore( eu l-am preparat seara dinainte).

Retragem de la frigider si il intindem pe o foaie de silicon sau pe hartie de copt, ungem o forma de tarta cu unt si asezam aluatul peste care depunem un cerc de hartie si legume uscate( fasole, naut, linte, sau perle pentru copt)
Dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute.

In acest timp pregatim crema amestecand toate ingredientele intr-un vas. Spalam si taiam rubarba maruntel, cand aluatul este gata, rasturnam legumele seci, indepartam hartia si asezam bucatile de rubarba. Varsam deasupra crema si dam la cuptor timp de 40 de minute.

Batem albusurile de la cele doua oua ramase cu sarea mai intai apoi cand incep sa spumeze adaugam zaharul tos si cand au inceput sa creasca zaharul in pudra. Lasam pana se formeaza o masa alba lucioasa care formeaza un cioc, ca pentru bezea.

Retragem din cuptor tarta o asezam pe un grilaj si lasam sa se racoreasca, dupa care cu ajutorul unei sprite depunem bezeaua, presaram zahar pudra si o infurnam iar pentru 15 minute la 180°C.
Cand este gata o lasam pe o grila sa se racoreasca, servim calduta. Pofta buna!
Fişiere ataşate
tarte rubarbec.jpg
tarte rubarbec.jpg (64.88 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030478.JPG
P1030478.JPG (53.86 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030467.JPG
P1030467.JPG (71.03 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030463.JPG
P1030463.JPG (72.38 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030462.JPG
P1030462.JPG (65.82 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030461.JPG
P1030461.JPG (43.72 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030460.JPG
P1030460.JPG (94.8 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030458.JPG
P1030458.JPG (75.04 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030457.JPG
P1030457.JPG (82.85 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030455.JPG
P1030455.JPG (44.51 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030454.JPG
P1030454.JPG (75.5 KiB) Vizualizat de 4064 ori
P1030453.JPG
P1030453.JPG (77.91 KiB) Vizualizat de 4064 ori
Ultima oară modificat 10/05/2010 07:49 de către yafa, modificat 1 dată în total.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/05/2010 06:51

Imi place rubarba in prajituri....nu am facut niciodata , dar am gustat de la prietene o tarta cu rubarba si capsuni si a fost de nota 10....am s o fac si pe asta cat de curand...mersi...imi place bezeaua de deasupra si pozele :hug: :pup:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 10/05/2010 10:54

aiii rabarbura... :roll: mi-ai facut o pofta...
mmmm ce bunanate de prajitura imi ploua in gura :buuun:
ce bune sunt prajuturile cu rabarbura :buuun: ..
dar compotul acrisor si rece , sunt ani buni de cand nu am mai mancat...
aici nu este
mariana

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 10/05/2010 11:06

ma servesc si eu cu o felie virtuala macar si in schimb iti aduc un buchet de flori ( tot virtual)
Fişiere ataşate
images.jpg
images.jpg (3.58 KiB) Vizualizat de 4002 ori
mariana

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 11/05/2010 11:18

pupi scrie:Imi place rubarba in prajituri....nu am facut niciodata , dar am gustat de la prietene o tarta cu rubarba si capsuni si a fost de nota 10....am s o fac si pe asta cat de curand...mersi...imi place bezeaua de deasupra si pozele :hug: :pup:


Eu imi aduc aminte de ea din Romania cand in zona noastra nu prea era si o prietena de-a mamei avea in gradina, iar cu mintea mea de copil de 3-4 anisori, ma intrebam de trebuie sa mancam cozi? :P si la mine cozi le-a ramas. E tare bunuta tinand cont ca are atatea vitamine. Nici eu nu prea am facut in casa insa cumpar de exemplu dulceata de capsuni cu rubarba.
Multumesc mult :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 11/05/2010 11:20

mery scrie:aiii rabarbura... :roll: mi-ai facut o pofta...
mmmm ce bunanate de prajitura imi ploua in gura :buuun:
ce bune sunt prajuturile cu rabarbura :buuun: ..
dar compotul acrisor si rece , sunt ani buni de cand nu am mai mancat...
aici nu este


Mery, multumesc mult, esti invitata mea la o feliuta.
Florile sunt minunate :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 11/05/2010 12:32

:roll: =D> =D> =D> arata tare bine tarta , dar spune-mi ce gust are rubarba ...am vazut si eu multe retete cu ea dar nu stiu cum este iar aici nu am vazut pina acum .... :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 11/05/2010 03:07

felicitari yafa,iar ceva deosebit,si eu sant curioasa sa stiu ce gust are,daca gasesc fac si eu,cu toate nu stiu daca au astia asa ceva,te pup,o zi splendida

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/05/2010 06:03

Nu am mancat nici odata rubarba.
Nu-mi pot imadina gustul !
Chiar mi-as dori sa o am in gradina, dar nu cunosc pe nimeni care sa aiba si de unde sa pot sa iau si eu un fir.
De citit am citit cat de cat despre ea, retete cu rubarba am vazut, dar tare curioasa sunt ce gust are.

Ce ne-ai prezentat aici este o delicatesa ce pare a fi deosebita !
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 11/05/2010 10:44

dana67 scrie::roll: =D> =D> =D> arata tare bine tarta , dar spune-mi ce gust are rubarba ...am vazut si eu multe retete cu ea dar nu stiu cum este iar aici nu am vazut pina acum .... :hug: :hug: :hug:


Danuta draga mea, rubarba e acrisoara, nu stiu daca pot da exact un gust seamana cu merele poate, cele verzi.
Multumesc mult :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori