Tarta cu mascarpone

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Tarta cu mascarpone

Mesajde sabina1609 » 20/02/2009 12:05

Chiar daca nu am mai postat in ultima vreme, iata ca nu pot sta departe de RC :D !!! Sunt un pic ocupata cu scoala, dar revin eu, nu scapati asa usor de mine :))!!!
Dar iata si reteta despre care va vorbeam.

Ingrediente:

* 6 oua
* 150 grame faina
* 100 grame zahar
* 100 grame miez de nuca tocata sau migdale
* 1 plic de praf de copt
* o lingura de ulei
* coaja de lamaie
* un praf de sare
* pentru crema: 250 grame mascarpone, 4 linguri cafea pregatita, 30 grame de zahar
* pentru insiropat: o ceasca de cafea tare
* pentru decor: cioco topita

Pregatim baltul pentru inceput: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie. Peste aceasta compozitie puneam albusurile, faina si miezul de nuca sau migdale macinate. Amestecam cu grija de sus in jos, doar vrem ca blatul sa fie pufos. Turnam aluatul rezultat intr-o forma rotunda si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul acestuia iese perfect curata.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne ocupam de crema. Amestecam o cutie de mascarpone cu cele patru linguri de cafea pregatita si 30 de grame de zahar. Din loc in loc infigem o scobitoare in blat, deoarece il pregatim de o insiropare. Cu o lingura insiropam suprafata blatului cu cafea sau ciocolata calda (dupa preferinta). Grosimea blatului depinde mult de forma pe care o folosim la copt. Deasupra blatului punem crema de mascarpone.
Urmeaza ornarea, fiecare dupa propria imaginatie, eu am vrut sa imit niste valuri spre exemplu. Apoi topim ciocolata si creionam usor tarta. Dupa ornare, dam tarta 2-3 ore la frigider (pentru a se intari crema). Ideala cu o ceasca de cafea !!!
Fişiere ataşate
6RC_resize.jpg
6RC_resize.jpg (52.83 KiB) Vizualizat de 3758 ori
5_resize.jpg
5_resize.jpg (44.42 KiB) Vizualizat de 3758 ori
4_resize.jpg
4_resize.jpg (55.53 KiB) Vizualizat de 3758 ori
3_resize.jpg
3_resize.jpg (41.74 KiB) Vizualizat de 3758 ori
2_resize.jpg
2_resize.jpg (47.86 KiB) Vizualizat de 3758 ori
1_resize.jpg
1_resize.jpg (42.66 KiB) Vizualizat de 3758 ori
Ultima oară modificat 20/02/2009 12:21 de către sabina1609, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/02/2009 12:15

Arata nemaipomenit de bineeee.... :buuun: :buuun: :buuun:
Am o mica nelamurire... :?:
Dupa ornare se da la cuptor sau se baga in frigider?

Iti urmaresc cu mare placere blogul... :hug: :flower:

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 20/02/2009 12:19

Danieluta, ...direct la frigider, este nevoie sa se intareasca crema de branza. :D
Am gresit eu ...dar am corectat repede repede.
Multumesc ca ai observat!!!

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/02/2009 12:24

M-am gindit ca la "cuptor" pentru 2-3 ore s-ar topii toata crema... :P
Abea astept s-o fac si eu :!:

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Re: Tarta cu mascarpone

Mesajde adriana_stefan » 20/02/2009 07:40

Ce bine arata!! :o :o :o Ce sa mai spun ma lasi fara cuvinte de fiecare data.
Felicitari!!! :flower: :flower: :flower:
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 20/02/2009 08:40

Ce super arata tarta ta Sabina.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
djprometeu
Incepator
Mesaje: 217
Membru din: 27/01/2009 05:10
Localitate: Australia

Mesajde djprometeu » 20/02/2009 09:52

Sabina =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Dragostea este una dintre cele mai puternice pasiuni pentru ca ataca in aceeasi timp capul , inima si simturile!

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 20/02/2009 10:50

Aratoasa si gustoasa, bravo Sabina =D> =D> =D> =D> =D> =D> :buuun:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 20/02/2009 01:22

Sabina ca intotdeauna :wink: =D> =D> :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/02/2009 11:17

=D> =D> =D> Sabina , ca de obicei , esti la inaltime


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori