Briose in 2 culori

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Briose in 2 culori

Mesajde adinush » 11/02/2009 08:55

Denumirea originala era de black bottom cupcakes numai ca la mine nu e numai bottom-ul black :P

Ingrediente

Briose:

-210 g faina
-210 g zahar brun
-30 g cacao
-1 lgt bicarbonat de sodiu
-1/4 lgt sare
-240 ml apa
-80 ml ulei
-1 lg otet
-1 lgt esenta vanilie

Umplutura
-227 g crema de branza
-65 g zahar tos
-1 ou mare
-1 lgt esenta vanilie

-Umplutura:
Mixati branza bine apoi adaugati celelalte ingredient,omogenizati si puneti deoparte.

-Briose:
Intr-un bol amestecati ingredientele solide iar intr-un alt bol pe cele lichide. Faceti o gaura in mijlocul ingredientelor solide si turnati lichidele apoi amestecati bine.
Turnati compozitia intr-o tava de 12 briose unsa cu unt si desupra fiecarei briose cate o lingura din crema de branza.
Coaceti 25 de min in cuptorul preincalzit la 180 grade C sau pana cand crema de branza prinde o usoara tenta maronie iar o scobitoare introdusa in partea cu aluatul de ciocolata iese curata.



Eu nu am impartit crema in mod egal,am pus cate o lingura si la sfarsit,desi imi ramasese mi s-a parut ca sunt destul de pline formele si daca o sa mai pun o sa dea pe afara. In reteta originala crema aia se ducea pana la jumatatea briosei de asta si numele de "briose cu fund negru" =))
Fişiere ataşate
DSCN0142.JPG
Si detaliu
DSCN0142.JPG (36.85 KiB) Vizualizat de 5871 ori
DSCN0141.JPG
In farfurie
DSCN0141.JPG (33.34 KiB) Vizualizat de 5871 ori
DSCN0093.JPG
Gata coapte
DSCN0093.JPG (37.06 KiB) Vizualizat de 5871 ori
DSCN0089.JPG
In tava,inainte de a le baga la cuptor
DSCN0089.JPG (43.14 KiB) Vizualizat de 5871 ori
DSCN0092.JPG
Crema de branza
DSCN0092.JPG (20.61 KiB) Vizualizat de 5871 ori
DSCN0091.JPG
Compozitia briose
DSCN0091.JPG (44.05 KiB) Vizualizat de 5871 ori
When u want something u"ve never had,u have to do something u've never done

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/02/2009 09:18

Excelente !
Imi plac si pregatesc des briose !
Sunt usor de facut si rapid !
Pe deasupra sunt foarte bune.
Imi place mult reteta ta si o sa o fac chiar maine.
Nu aveam nimic dulce in casa si asta este grav(la mine!)
Felicitari si multumesc de reteta !
=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/02/2009 11:30

excelent arata briosele Adinush =D> =D> =D>

crema de branza le da o savoare aparte :roll: :roll:

:flower: =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/02/2009 10:43

Arata super fain si cu crema de branza ... sa tot mananci :hug: =D> =D>

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 12/02/2009 12:08

Foarte bine arata. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 12/02/2009 08:18

Adinush,am facut briosele si sunt minunate !
Multumesc de reteta !
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

marce83
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 08/01/2009 09:55
Localitate: ulm,germania

Re: Briose in 2 culori

Mesajde marce83 » 12/02/2009 09:19

adinush scrie:Denumirea originala era de black bottom cupcakes numai ca la mine nu e numai bottom-ul black :P

Ingrediente

Briose:

-210 g faina
-210 g zahar brun
-30 g cacao
-1 lgt bicarbonat de sodiu
-1/4 lgt sare
-240 ml apa
-80 ml ulei
-1 lg otet
-1 lgt esenta vanilie

Umplutura
-227 g crema de branza
-65 g zahar tos
-1 ou mare
-1 lgt esenta vanilie

-Umplutura:
Mixati branza bine apoi adaugati celelalte ingredient,omogenizati si puneti deoparte.

-Briose:
Intr-un bol amestecati ingredientele solide iar intr-un alt bol pe cele lichide. Faceti o gaura in mijlocul ingredientelor solide si turnati lichidele apoi amestecati bine.
Turnati compozitia intr-o tava de 12 briose unsa cu unt si desupra fiecarei briose cate o lingura din crema de branza.
Coaceti 25 de min in cuptorul preincalzit la 180 grade C sau pana cand crema de branza prinde o usoara tenta maronie iar o scobitoare introdusa in partea cu aluatul de ciocolata iese curata.



Eu nu am impartit crema in mod egal,am pus cate o lingura si la sfarsit,desi imi ramasese mi s-a parut ca sunt destul de pline formele si daca o sa mai pun o sa dea pe afara. In reteta originala crema aia se ducea pana la jumatatea briosei de asta si numele de "briose cu fund negru" =))
:roll: :roll:

Avatar utilizator
djprometeu
Incepator
Mesaje: 217
Membru din: 27/01/2009 05:10
Localitate: Australia

Mesajde djprometeu » 12/02/2009 09:27

marce88 incearca sa scrii ceva nu baga doar fetisoare din alea. Nu fa spam te rog frumos.
Ai dat un quote de 3km lungime. Nu ne mai intelegem pe aici.
Dragostea este una dintre cele mai puternice pasiuni pentru ca ataca in aceeasi timp capul , inima si simturile!

Avatar utilizator
ella_dee
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 09/08/2009 09:08
Localitate: Romania
Contact:

Mesajde ella_dee » 19/08/2009 02:20

Adinush, mersi mult de reteta. Nu aveam decat clasicele briose cu ciocolata :P , altceva nu am mai incercat.
Le-am facut pe astea si sunt foarte bune. Mie mi-au iesit mai degraba patate :P Nu s-a intins crema de branza peste tot. :] Le-am presarat cu bombonele, ca sa arate mai...prezentabil.

Mersi inca o data

:hug:
Fişiere ataşate
18-08-09_2014.jpg
18-08-09_2014.jpg (20.78 KiB) Vizualizat de 5138 ori


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori