Cremsnit ca pe cutie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 21/12/2005 10:00

Bertha,eu sunt pentru ideea ta, dar sa manance el ce producem, ca pe mine deja Craciunul o sa ma bage intr-o cura de vreo jumatate de an( tin sa mentionez ca il fac in familie, acasa, pe unde dau cam rar, si la mine se gateste...............)

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 21/12/2005 10:19

allia, crema aia e cel putin apetisanta..
mor de poftaaaaaaaaaa :oops:
n-am sanse sa gasesc amidon de blabla pe meleagurile astea..
intrebarea care mi s-a sedimentat in minte e: ma pot lipsi de el? sau il pot inlocui cu ceva gasibil si in EU :D ??

Avatar utilizator
PARADIS
Incepator
Mesaje: 160
Membru din: 14/11/2005 07:41
Contact:

Mesajde PARADIS » 29/12/2005 11:34

cara scrie:allia, crema aia e cel putin apetisanta..
mor de poftaaaaaaaaaa :oops:
n-am sanse sa gasesc amidon de blabla pe meleagurile astea..
intrebarea care mi s-a sedimentat in minte e: ma pot lipsi de el? sau il pot inlocui cu ceva gasibil si in EU :D ??


cara unde locuesti?poate te pot ajuta eu cu amidonu :)
in engleza se zice corn starch

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 29/12/2005 11:50

Cara, amidonul pe care-l folosesc eu este Dr. Oetker si se numeste Gustin. Nu se gasesc produse Dr. Oetker in Germania? Ca eu am trait mereu cu impresia ca acolo e tara lor, dar poate ma insel. :?

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 02/01/2006 11:57

plus ca merge si cu faina obisnuita, de grau, numai ca trebuie incorportaa cu mare atentie, pentru ca, spre deosebire de amidon , face cocoloase.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 02/01/2006 02:40

Poate gasesti Maizena.Este un amidon de porumb frantuzesc, f. bun pt. creme, sosuri sau alte preparate.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 03/01/2006 07:48

efectiv n-am cautat amidon in germania, probabil pt ca nu mi-a fost necesar pana acum

:?
desigur exista. insa nu la mine in bucatarie :P

mona
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 12/01/2006 09:11

Mesajde mona » 12/01/2006 11:12

crema mea : la 1/2 l de lapte pun 1 pachet de budinca de vanilie+1 lingura faina + 7 linguri de zahar + 1-2 galbenuse. Când crema e calduţă se amestecă cu 1/2 pachet de margarina , eu folosesc rama. Calduă se pune ĂŽntre foi. Incercati si nu veti regreta.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 15/01/2006 05:39

am reusit crema, folosind indicatiile de pe cutia fotografiata.
dar, atentieeee! , in loc de amidon am folosit faina de grau(acelasi gramaj). Am amestecat faina cu laptele si ouale folosind mixerul. Poi am urmat indicatiile. A trebuit sa las cratita pe foc si sa amestec mereu..mult mai multa vreme decat e specificat in reteta. Cred ca au fost cam 20 minute. A, si dupa ce am luat cratita de pe aragaz nu am mai amestecat deloc. Am lasat sa se raceaca crema langa fereastra deschisa si apoi..toata noaptea in frigider.

alice.stoicescu
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 14/04/2006 02:48

Mesajde alice.stoicescu » 14/04/2006 02:52

buna. am si eu o curiozitate in legatura cu cremsnitul. :?: nu se poate folosi crema de pudding care se gaseste in comert. :D ca arata cam la fel. vreau sa incerc si caut o varianta usoara si sigura. :)
multumesc
:hug:
alice


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori