Pagina 1 din 1

Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe

Scris: 16/06/2018 10:53
de Lazar Raluca
Blat :
10 oua
300 gr zahar
400 gr faina
un praf copt
esență vanilie
150 ml ulei
frisca
fructe
Se spumeaza albusurile cu zaharul. Separat se amesteca gălbenușurile cu uleiul ca o maioneza, se încorporează crema de gălbenușuri în bezeaua de albușuri, și se cerne faina cu praful de copt. Se da la cuptor la 200 grade C circa 30-40 min pana trece testul scobitorii. Se lasă la răcit, se feliază în 3 sau patru felii, se insiropeaza cu suc de vișine. Se pregătește crema patisera cu lapte rece, asemenea unei budinci, este f aromata cu gust de vanilie, se încorporează în frisca și se umplu foile. Se decorează cu frișcă și fructe trase în gelatina. Se folosește circa un litru de frișcă lichida îndulcit.