Tort diplomat cu caise, pere si ananas

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Tort diplomat cu caise, pere si ananas

Mesajde gaby_d » 18/04/2016 10:52

Ingrediente pentru blat cu diametrul de 23 cm

4 oua
4 linguri zahar
2 linguri amidon alimentar
2 linguri faina
o lingura ulei
un vf cutit sare

Ingrediente Crema Diplomat

4 oua
6 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri smantana
o cana si jumatate lapte (aprox 380 ml)
2 plicuri zahar vanilat
un plic si 1/2 gelatina granule (18 gr)
400 ml frisca lichida
fructe – pere din compot, caise din compot, ananas din compot

Ingrediente pentru ornat

150 ml frisca
100 ml smantana
o lingura zahar
esenta de vanilie
piscoturi
Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas

Blat. Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar.
Adauga apoi galbenusurile si faina cernuta impreuna cu amidonul, amestecand usor, de jos in sus (nu circular!)
La final incorporeaza uleiul.
Toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si da la cuptorul preincalzit , la foc mic, pana capata culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
Lasa la racit si ocupa-te de crema.
Pentru inceput pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece si mixeaza frisca.
Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, faina si zaharul si omogenizeaza. Adauga smantana si laptele putin cate putin, amestecand sa nu faca cocoloase.
Pune vasul pe foc si fierbe amestecand incontinuu, sa nu se afume, pana se ingroasa si devine ca o budinca .De fapt, chiar budinca e :))).
Nu te speria cand o sa vezi boturi de faina in budinca, amesteca energic si totul se va omogeniza.
Opreste focul, adauga zaharul vanilat si gelatina hidratata – in crema fierbinte – si amesteca pana se dilueaza.
Pune vasul cu budinca intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.
Pregateste dispozitivul Salad chef smart montandu-i spatiul de taiere numarul 1 (cubulete)
Pe rand pune fructe scurse de sirop din compot, in spatiul de taiere si apasa capacul usor.
Fructele vor cadea cubulete in bol. Eu am taiat caise, pere si ananas.
Cand crema s-a racit complet incorporeaza frisca si fructele.
Tapeteaza o forma, cu diametrul egal cu al blatului, cu folie alimentara.
Toarna amestecul cu fructe si niveleaza.
Da la rece pentru 40-50 minute (timp in care crema trebuie deja sa inceapa sa se lege bine) aseaza blatul si insiropeaza-l cu sirop de la compot (de care-ti place).
Da vasul inapoi la rece pentru minim 3 ore.
Pentru ornat mixeaza frisca impreuna cu zaharul, esenta si smantana pana capata consistenta dorita.
Scoate crema de la rece, aseaza deasupra vasului un platou si cu o miscare ferma rastoarna tortul pe platou.
Desprinde folia si intinde 3-4 linguri frisca pe peretii tortului. Aseaza usor jumatati de piscoturi apasandu-le peste frisca.
Frisca ramasa pune-o intr-un posh si orneaza dupa preferinta.
Fişiere ataşate
dsc04781.jpg
dsc04781.jpg (87.38 KiB) Vizualizat de 13694 ori
b_1081.jpg
b_1081.jpg (69.04 KiB) Vizualizat de 13694 ori
dsc04768.jpg
dsc04768.jpg (61.3 KiB) Vizualizat de 13694 ori
dsc04778.jpg
dsc04778.jpg (71.06 KiB) Vizualizat de 13694 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori