Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

Mesajde nadynady » 11/03/2016 07:23

Ingrediente aluat:

•600 - 650 g faina
•1pliculet drojdie uscata (10g)
•5 galbenusuri
•50 ml ulei
•300 ml lapte
•coaja rasa de lamaie
•un praf de sare


Ingrediente crema de unt:
•100 g zahar
•250 g unt cu 82% grasime
•esenta de vanilie

Ingrediente umplutura:

•100 g fulgi de cocos
•1 punguta pepite de ciocolata neagra


Ingrediente sirop:

•150 ml lapte
•150 g zahar
•esenta de vanilie

<br/><br/>
Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele, aceasta o adaugam ultima, deasupra fainii), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine si se framanta un aluat neted, care nu se lipeste de maini. Se acopera si se lasa la dospit circa o ora.
Crema de unt se prepara amestecand zaharul foarte bine cu untul moale (nu topit).
Aluatul dospit se imparte in doua. Din fiecare bucata de aluat, intindem cate o foaie dreptunghiulara, groasa de 3- 4 mm, pe care o ungem cu jumatate din crema de unt, apoi presaram fulgii de cocos si pepitele de ciocolata Rulam strans si taiem bucati de 4-5 cm, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam rulourile la dospit in tava o jumatate de ora, apoi dam la cuptor, preincalzit la 180 grade.
Preparam si siropul: laptele se fierbe cu zaharul pana se topeste cel din urma, apoi adaugam esenta de vanilie.
Dupa 25 minute, scoatem rulourile si pe fiecare punem cate o lingura de sirop (daca ne mai ramane, il turnam printre rulouri).
Mai lasam la cuptor 10-15 minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Sa aveti pofta!


<br/><br/>
Fişiere ataşate
cuib3.jpg
cuib3.jpg (83.89 KiB) Vizualizat de 10924 ori
cuib_2.jpg
cuib_2.jpg (82.67 KiB) Vizualizat de 10924 ori
20160224_081134.jpg
20160224_081134.jpg (43.41 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_082109.jpg
20160224_082109.jpg (49.96 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_093141.jpg
20160224_093141.jpg (34.16 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_094124.jpg
20160224_094124.jpg (74.09 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_100429.jpg
20160224_100429.jpg (56.38 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_100959.jpg
20160224_100959.jpg (53.08 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_110429.jpg
20160224_110429.jpg (70.86 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_115603.jpg
20160224_115603.jpg (76.34 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_115752.jpg
20160224_115752.jpg (61.95 KiB) Vizualizat de 10935 ori
20160224_154227_1.jpg
20160224_154227_1.jpg (117.29 KiB) Vizualizat de 10935 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 11/03/2016 12:03

Vai Nadia, vai.....ce minunatii pufoase si delicioase! Imi "ploua in gura" pe romaneste! Sunt numai bune de servit! :buuun: :buuun: :cafea: :cafea:
Bravo! =D> =D> =D> :love: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 11/03/2016 11:33

Immmm, ce bunatate! Si ce idee inedita si exotica, cu nuca de cocos! Asta-i pura "fuziune culinara" (Fusion cuisine)!
Unde-i Nico sa le vada, ca-i "moarta" dupa nuca de cocos....
=D> =D> =D> ptr postare si :master: ptr idee! E minunata!
Nu mai zic de poze, ca-s din ce in ce mai reusite! :D =D>

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Mesajde nadynady » 13/03/2016 01:03

mikirafaela scrie:Vai Nadia, vai.....ce minunatii pufoase si delicioase! Imi "ploua in gura" pe romaneste! Sunt numai bune de servit! :buuun: :buuun: :cafea: :cafea:
Bravo! =D> =D> =D> :love: :flower: :flower: :flower:
:
Ultima oară modificat 13/03/2016 01:07 de către nadynady, modificat 1 dată în total.

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Mesajde nadynady » 13/03/2016 01:05

mikirafaela scrie:Vai Nadia, vai.....ce minunatii pufoase si delicioase! Imi "ploua in gura" pe romaneste! Sunt numai bune de servit! :buuun: :buuun: :cafea: :cafea:
Bravo! =D> =D> =D> :love: :flower: :flower: :flower:
:love: Multumesc, Miki!

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Mesajde nadynady » 13/03/2016 01:08

angela_de scrie:Immmm, ce bunatate! Si ce idee inedita si exotica, cu nuca de cocos! Asta-i pura "fuziune culinara" (Fusion cuisine)!
Unde-i Nico sa le vada, ca-i "moarta" dupa nuca de cocos....
=D> =D> =D> ptr postare si :master: ptr idee! E minunata!
Nu mai zic de poze, ca-s din ce in ce mai reusite! :D =D>
:love: Multumesc, Angela!

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 15/03/2016 10:46

Cu mare drag, :hug: ! :flower:
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/03/2016 08:42

Am aparut si eu ...fans de cocos dar si de ciocolata!!! :buuun: Reusite cuiburile si cu siguranta deliciose! :roll:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori