Pagina 1 din 1

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Scris: 18/11/2015 09:29
de gaby_d
Pentru fursecuri
4 oua
310 gr faina alba
o lingurita praf de copt
200 gr unt
200 gr zahar pudra
o lingura coaja rasa lamaie
un plic zahar vanilat
Pentru crema
100 gr ciocolata cu lapte
100 gr frisca lichida
o lingura zahar pudra
250 gr mascarpone
Pentru glazura
100 gr ciocolata neagra

Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.
Preincalzim cuptorul.
Pregatim tava tapetata cu hartie pentru copt si cu ajutorul unui pos spritam gramajoare de compozitie. Lasam loc mult intre ele deoarece la cuptor se aplatizeaza si riscam sa se uneasca intre ele. Greutatea gramajoarei de aluat nu trebuie sa depaseasca aproximativ greutatea cuprinsa de jumatate de lingurita. Puteti pune chiar cu lingurita, nu neaparat cu posul.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem timp de 8-10 minute la foc mediu. Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa.
Procedam la fel cu restul de compozitie.
Pregatim crema.
Infierbantam frisca (nu o lasam sa fiarba!). Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza amestecul.
Racim si lasam la frigider pentru 2-3 ore.
Punem mascarpone in amestec si bagam mixerul.Nu va speriati ca e moale, mixati in continuare si dupa un timp se va lega si va ajunge la consistenta perfecta. Trebuie sa fie legata si pufoasa.
Potriviti cate doua fursecuri si le lipiti cu cate 1/2 de lingurita crema.Crema mi-a ajuns perfect, cam o lingura mi-a ramas.
Asezati fursecurile pe un platou si le glazurati cu ciocolata.
Pentru glazurat puneti ciocolata rupta cubulete intr-un posh de silicon si o bagati in apa fierbinte.
Cand e topita taiati cu un foarfece putin din capatul posului si lasati sa curga ciocolata in fir subtire peste fursecuri.

Scris: 18/11/2015 09:16
de mikirafaela
Perfecte, mai ceva ca la cofetarie! Si crema e "bestiala"!!!!! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: